Jos on vaikka 100 000, jonka haluaisin sijoittaa, niin että se tuottaa rahaa...

Jos on vaikka 100 000, jonka haluaisin sijoittaa, niin että se tuottaa rahaa...

Jos on vaikka 100 000, jonka haluaisin sijoittaa, niin että se tuottaa rahaa, niin mistä saisi apua siihen, mihin se kannattaisi sijoittaa ja minkälaista tuottoa tulisi tavoitella? Monet tuntuu sijoittavan asuntoihin, mutta onko se tosiaan kannattavaa? Entinen vuokra-asuntoni oli maksanut noin 70 000 ja minä maksoin vuokraa 450 euroa kuukaudessa, josta omistaja joutui maksamaan yhtiövastiketta ehkä pari sataa, joten tuotti oli vain noin 3000 euroa vuodessa. Eikö se ole aika vähän? Miksi niin monet kuitenkin ostaa sijoitusasunnon? Mikä olisi kaikkein riskittömin sijoitusmuoto, mikä taas kaikkein tuottavin?

Vastaus

IGS-vastaajat eivät ole sijoitusneuvojia. Sijoitusneuvontaa saa antaa vain yritys, jolle on myönnetty toimilupa sijoitusneuvonnan antamiseen (Finanssivalvonta, ks. linkki jäljempänä.)

Esittämiisi kysymyksiin ei ole välttämättä ainoita oikeita vastauksia. Sijoitusten arvo riippuu markkinoista eli taloudellisista olosuhteista ja niiden vaihteluista, ja näistä kysymyksistä asiantuntijatkin ovat usein eri mieltä keskenään.

Muutamia perussääntöjä sijoitustoiminnassa kuitenkin on. Tuotto ja riski ovat toisiinsa nähden usein käänteisessä suhteessa. Eli jos haluat suuremman tuoton sijoituksillesi, joudut ottamaan enemmän riskiä ja päinvastoin: jos pelaat ne. varman päälle, tuotto-odotuksetkin ovat maltillisempia.

Merkitystä on myös sillä, kuinka pitkäksi aikaa olet valmis sitomaan varasi. Usein juuri asuntoihin sijoittaminen on pitkäaikaissijoittamista. Kaikkien sijoitusten arvo kuitenkin vaihtelee, ja merkitystä on tällöin juuri ajankohdalla, milloin realisoit sijoituksen arvon eli myyt.

Eräs perussääntö on sijoitusten hajoittaminen eli mahdollisimman moneen kohteeseen sijoittaminen. Näin toimimalla voit vähentää riskiä. Jos esim. sijoitat useisiin rahastoihin, joidenkin rahastojen arvo saattaa tietyn aikavälin kuluessa nousta ja toisten laskea, jolloin et ehkä saa suuria voittoja, mutta et myöskään kärsi suuria tappioita, jos rahastojen arvo yllättäen laskeekin.

Useilla pankeilla on sijoitusneuvontaa. Suosittelen, että käännyt oman pankkisi sijoitusneuvojan puoleen, jos todella haluat tehdä sijoituksen.

Sijoituskysymyksiin löytyy vastauksia esim. seuraavilta sivuilta:

http://www.finanssivalvonta.fi/fi/Finanssiasiakas/Finanssialan_palveluit...

http://www.nordea.fi/Henkilöasiakkaat/Säästöt+ja+sijoitukset/Neuvoja+sijoittamiseen/Näin+aloitat+sijoittamisen/901052.html

Kommentit (0)

Vastauksesi