Jos upotan jäisen paistin veteen sulamaan, niin sulaako se nopeammin kylmässä...

Jos upotan jäisen paistin veteen sulamaan, niin sulaako se nopeammin kylmässä...

Jos upotan jäisen paistin veteen sulamaan, niin sulaako se nopeammin kylmässä vai kuumassa vedessä? Tästä tuntuu olevan eriäviä mielipiteitä ja kokemuksia.

Vastaus

Kyllähän paisti sulaa nopeammin kuumassa vedessä, mutta kuumassa vedessä sitä ei kannata sulattaa. Silloin lihassa olevat mikrobit alkavat lisääntyä vauhdilla ja pilaantumisprosessi käynnistyy. Sulanut paisti ei ole enää kovin freesiä. Paisti pitäisi sulattaa mahdollisimman kylmän juoksevan veden alla, mutta koska tämä tapa on aika epäekologinen, vaihtoehtoisesti paistin voi laittaa sulamaan kylmään veteen ja vaihtaa vesi aina kun se on lämmennyt.

Pakasteet suositellaan sulatettavaksi jääkaapissa juuri siksi, että kylmässä mikrobit lisääntyvät hitaammin.

http://www.martat.fi/neuvot_arkeen/sailonta/pakastaminen/

http://tieku.fi/kysy-meilta/lihaa-ei-kannata-sulattaa-lampimassa-vedessa

Kommentit (0)

Vastauksesi