Jos tilaan Jenkeistä nettikaupoista tai ylipäätänsä EU alueen ulkopuolelta...

Jos tilaan Jenkeistä nettikaupoista tai ylipäätänsä EU alueen ulkopuolelta...

Moi! Jos tilaan Jenkeistä nettikaupoista tai ylipäätänsä EU alueen ulkopuolelta vaatteita, kosmetiikkaa tai kenkiä ja muita vaateasusteita miten paljon voi maksut (sisältäen postitusmaksut) olla, jotta niistä ei joutuisi maksamaan tullimaksuja? Olen kuullut että raja olisi 70€ kaikkinensa, mutta pitääkö se paikkansa?! Entä onko EU:n alueella mitään rajoituksia kuinka monella €::lla saa tilata?
Paljon kiitoksia etukäteen!

Vastaus

Tullin sivujen esimerkki ostoksen perusteella, EU:n ulkopuolelta tilatusta tavarasta, kuten vaatteista, ei peritä tullimaksua, jos sen arvo postikuluineen on alle €150. Kosmetiikasta ei nykymääräyksen mukaan makseta lainkaan tullimaksuja. On hyvä muistaa, että voit silti joutua maksamaan arvonlisäverot, vaikka tullimaksu ei kohdistukaan tilaukseesi. Arvonlisävero lasketaan, jos kokonaisarvo on yli €22. Mutta jos arvonlisävero ei ylitä 10€, sitä ei peritä.

http://www.tulli.fi/fi/04_Julkaisut/01_Asiakastiedotteet/04_Tulliselvity...

EU-maasta tilatusta tavarasta ei peritä tullimaksuja ja vero maksetaan myyntimaalle. Poikkeuksiakin löytyy, kuten jos tuote on alkoholia tms. (valmistevero) tai se on tilattu erikoisalueelta EU:n sisältä (esim Ahvenamaa).

Voit lukea lisää seuraavilta sivuilta:

http://www.tulli.fi/fi/03_Yksityishenkilot/03_Tavaran_tilaaminen_ulkomai...

http://www.tulli.fi/fi/01_Ajankohtaista/Teemat/nettikauppa.jsp

Kommentit (0)

Vastauksesi