Jos syö vaikka kerran viikossa yhden suklaapatukan, jossa on "kovaa" rasvaa...

Jos syö vaikka kerran viikossa yhden suklaapatukan, jossa on "kovaa" rasvaa...

Jos syö vaikka kerran viikossa yhden suklaapatukan, jossa on "kovaa" rasvaa esim. 15g niin jääkö se kova rasva ikuisesti vellomaan elimistöön (vaikka siis söisi yhden patukan kerran vuodessa tjsp.)? Ja tarkoitetaanko kovalla rasvalla yleensä sitä pahaa LDL-kolesterolia? Eli miten rasvan saa pois tukkimasta verisuonia?

Vastaus

Apuuva! Jos kaikki suklaassa syöty rasva jää elimistöön, minä painan ainakin 500 kiloa! Pelkkää kovaa rasvaa!

Kolesterolin määrä, niin "pahan" eli LDL- kuin "hyvänkin" eli HDL-, muuttuu ravinnon ja liikunnan mukaan. Terveet elämäntavat pitävät kolesteroliarvot hyvinä.

Hyvää tietoa ja ohjeita kolesterolin käsittelyyn löytyy verkosta. Tässä muutama.
http://www.kolesteroli-info.fi/index.html
http://www.sydanliitto.fi/kaikki_sydamesta/kolesteroli/fi_FI/haittaa/
Asiasta on myös kirjoja, käytä hakusanana vaikkapa kolesteroli tai laihduttaminen tai ruokavaliot.
http://www.helmet.fi/

Kommentit (0)

Vastauksesi