Jos Suomen kansalainen haluaisi työskennellä kotoa käsin (siis Suomesta käsin)...

Jos Suomen kansalainen haluaisi työskennellä kotoa käsin (siis Suomesta käsin)...

Hei!
Jos Suomen kansalainen haluaisi työskennellä kotoa käsin (siis Suomesta käsin) saksalaiselle firmalle, esimerkiksi kääntää heidän nettisivujensa sisältöä suomeksi, miten se onnistuisi? Tarvitsisiko tähän jonkinlaisen työluvan Saksaan? Mitä muita lupia ja lomakkeita tulisi olla, keiden viranomaisten luona tulisi vierailla?

Kiitos vastauksista ja mainiosta sivustosta!

Vastaus

EU/ETA-alueella työvoiman liikkuvuus on vapaata, joten Suomen kansalainen ei tarvitse työlupaa Saksassa (eikä myöskään Suomessa työskennellessään saksalaiselle firmalle).

Jos suomalaisella olisi firma, esim. toiminimi ja y-tunnus, niin toiminta tapahtuisi kahden yrityksen välisenä toimintona. Silloin täytyy rekisteröidä toiminimi tai muun tyyppinen yritys Patentti- ja rekisterihallituksessa, ja on ilmoittauduttava verottajalle alv-velvolliseksi ja ennakonpidätysrekisteriin (onnistuu samalla). Sitten tehdyt työt voi laskuttaa toiselta yritykseltä. Myös vastapuoli tarvitsee voimassa olevan alv-tunnuksen.

Mikäli aikoo työskennellä suomalaiseen tapaan verokortilla, toimintamallit täytyy tarkastaa verotoimistosta. Eri maiden verolait ovat erilaisia.

Lähteet:
Tuttu freelancer-kääntäjä
http://www.mol.fi/mol/fi/00_tyonhakijat/02_tyonhaku_ulkomailta/12_kysymy...

Kommentit (0)

Vastauksesi