Jos saan potkut työpaikaltani olen erotettu.

Jos saan potkut työpaikaltani olen erotettu.

Jos saan potkut työpaikaltani olen erotettu. Kun vaimoni hakee minusta avioeron olen kuitenkin eronnut. Eikö kielikuva ole tässä harhaanjohtava? Mielestäni eronnut-termi viittaa siihen suuntaan, että a.o. henkilö on itse jollakin tavalla ollut asiassa aktiivinen.

Vastaus

Hei!

Kiitos mielenkiintoisesta ja visaisesta kysymyksestä! Ja pahoittelut erostasi. Termi voi tosiaan tuntua väärältä, jos itse ei ole hakenut avioeroa. En ollut itse ennen ajatellutkaan, että sana sisältää tuollaisen merkityksen.

Kai sanan taustalla on se, että epäonnistuneista suhteista erotaan, ja tämän parisuhteen huononemisen syy on molemmissa osapuolissa, vaikka toinen osapuoli ei haluaisikaan erota. Voi myös olla, että toinen puolisoista on alkanut käyttäytyä huonosti, jolloin toinen puoliso haluaa erota, joten vaikka jätetty puoliso ei ole itse hakenut eroa, niin hänen oma käytöksensä on (ainakin yksi) syy eroon.

Wikipedia käsittelee avioeron syitä:

"Avioeroriskiin vaikuttavat monet tekijät, joista vain 30 - 50 % on periytyviä. Tärkeimpiä tekijöitä on taipumus katsoa maailmaa kielteisesti ja kuulla toisten sanomiset arvosteluna. Myös impulsiivinen käytös, alkoholismi ja korkea testosteronitaso ovat riskitekijöitä. Koulutettujen ja hyvätuloisten liitoista erotaan harvemmin.

Henkinen ja fyysinen etääntyminen, mustasukkaisuus ja uskottomuus voivat johtaa eroon.

Se, että onnettomista liitoista erotaan useammin kuin ennen näyttäisi kasvattaneen avioliittojen onnellisuutta merkittävästi 1970-luvun jälkeen. Myös eroaminen huonosta suhteesta lisää ihmisen onnellisuutta, ero hyvästä suhteesta vähentää. Toisaalta suhteen onnellisuus on hyvin vahvasti yhteydessä seksin määrään ja tyydyttävyyteen."

Kommentit (0)

Vastauksesi