Jos pitää puhdistaa vessanpönttö, johon on pitkään kehittynyt jotain...

Jos pitää puhdistaa vessanpönttö, johon on pitkään kehittynyt jotain...

Jos pitää puhdistaa vessanpönttö, johon on pitkään kehittynyt jotain kovettunutta kalkki- ja mitälie kasvustoa, millä ihmeellä sen saa puhtaaksi? Mitkään Cillit Bangit ei auta. Keramiikka kai imee vain enemmän kaikkea töhnää jos sitä alkaa fyysisesti rassaamaan?

5 vastausta

Hei,

hirmuisesti ei tosiaan kannata rassata eikä käyttää naarmuttavia pesuaineita, silloin pöntöstä häviää kiilto.

WC-pytyn saostumiin suositellaan happamia puhdistusaineita. Seuraavissa linkeissä on vinkkejä:

http://www.siivous.info/siivousohjeet/wc-pontto-puhdistus-ohjeet

http://igs.kirjastot.fi/fi-FI/iGS/kysymykset/kysymys.aspx?ID=b1c0c21e-d7...

http://www.newssit.com/viewtopic.php?p=1104209&sid=b0247b4778b5de6fe86ca...

Kommentit (0)
10.02.201810:25
240
99

Hapan pesuaine tosiaan auttaa. Itse olen käyttänyt Pirkka -kalkinpoistoainetta, joka sisältää fosforihappoa ja sitruunahappoa. Kaada putelin sisältö pönttöön, anna vaikuttaa hetken aikaa, ja harjaa pönttö vessaharjalla läpikotaisesti samalla kastaen harjaa vesilukossa.

Kommentit (0)
14.02.201813:34
24492
99

Joku kysyi taannoin jossakin, miksi uudempia pyttyjä yleensäkin on vaikea puhdistaa. Se kuulemma johtuu heikompilaatuisesta valmistusmateriaalista, johon kaikki lika tarttuu helposti ja on vaikeampi irrottaa. Mitä halvempi (ja ulkomaisempi??) pytty, sitä vaikeampi putsata.

On siis suositeltavaa kuurata pyttyä usein, jolloin on toivoa, että pystyy tekemään sen kohtuullisen helläkätisesti.

Edellisen asukkaan rikkoma pyttyni uusittiin 3 vuotta sitten, uusi on Gustafsbergin, mutta vaikea putsattava jo heti uutena.

En käyttäisi mitään bangeja tai mistereitä, jotka saattavat olla tosi bang, räjäyttää pinnan pilalle.  Tavallista sitruunaakin voi kokeilla. Jos säiliön uimuri on rikki tai pytty muuten vuotaa vettä säiliöstä takaseinälleen, kannattaa korjauttaa vika mahdollisimman pian. Jos nimittäin vesi saa tihkua pytyn takaseinään, siihen tulee helposti iäinen ruosteinen valumajälki, varsinkin jos yhtiössä on vanhat ruostetta tihkuvat vesiputket. Puhumattakaan, että vuotava säiliö lisää vesilaskua.

Sen, joka on ostamassa asuntoa, jossa on huonokuntoinen pytty, kannattaa miettiä, miten ongelma otetaan huomioon hintapyynnissä ja kaupanteossa. Tarkista aina pytty vaikka taskulampun kanssa, jotta et osta sikaa säkissä.

Kommentit (0)
26.05.201519:57
15018
83

Mikä on Cillit Bangit"???

Kommentit (1)
http://www.cillitbang.fi/
26.5.2015 21:05 Köpi K 71021
27.05.201523:47
24492
54

Ellei kerrostuma ole räjäytysvalmis, kannattaa kokeilla seuraavaa: Huuhtele vessa. Kippaa pyttyyn pari desiä etikkaa ja pikku purkillinen ruokasoodaa. Sekoitus kuohuu, anna kuohua rauhassa ja liota jonkin aikaa. Harjaa kunnon vessaharjalla. Huuhtele uudelleen, ehkä vielä toisenkin kerran, jos kerrostumaa on irronnut paljon ja sakkaa on pohjalla. Yleensä kerrostuma lähtee näin. Jos pytyn pinta on kulunut kovin epätasaiseksi tai se on halki, tämäkään ei auta. Pahimmassa tapauksessa joudutaan pytty uusimaan. Mikäli se sijaitsee kerrostalossa, ota yhteyttä huoltomieheen, jotta hyväksytyn tyyppinen uutuus tulee asennetuksi taloyhtiön edellyttämällä tavalla. Ellei siinä ole varsinaista teknistä vikaa, on mahdollista, että asunnon omistaja joutuu maksamaan uuden pytyn ja mahdolliset asennuskulut, riippuu yhtiön säännöistä ja sovituista menettelytavoista.

Kommentit (0)

Vastauksesi