Jos pitää olla maidottomalla kuurilla, voiko ottaa ainuttakaan...

Jos pitää olla maidottomalla kuurilla, voiko ottaa ainuttakaan...

Jos pitää olla maidottomalla kuurilla, voiko ottaa ainuttakaan maitohappobakteeria? Jos ottaa meneekö koko homma poskelleen?

Onko maitohappobakteereissa eroja tämän suhteen?

Olisin kiitollinen jos saisin vastauksen mahdollisimman pian.

Kiitos etukäteen.

Vastaus

Maidotonta ruokavaliota nauttivat muun muassa henkilöt, joilla epäillään maitoallergiaa tai joilla on todettu se. Tällöin ruokavaliosta on jätettävä pois kaikki maitotuotteet, joista monet (esim. piimä ja jogurtti) sisältävät maitohappobakteereita. Sen sijaan pelkät maitohappobakteerit, joita saa apteekista kapseli- ja tablettimuodossa, eivät sisällä maitoa. Mikäli maitohappobakteereja käyttävällä henkilöllä on laktoosi-intoleranssi, on syytä tarkistaa, ettei maitohappovalmiste sisällä laktoosia. Maitohappobakteerit ovat niin sanottuja probiootteja.

Probiooteiksi sanotaan suun kautta otettavia eläviä bakteereita, joiden uskotaan tai on näytetty edistävän terveyttä. Niitä on rekisteröity eripuolilla maailmaa runsaasti, ja osalla niistä on tehty laajojakin tutkimuk-sia. Parhaiten on dokumentoitu Lactobacillus GG® -bakteerin teho. Sen anto odottavalle äidille ja vastasyntyneelle lapselle kuuden kuukauden ajan on vähentänyt atooppista ihottumaa, mutta ei ole vaikuttanut allergioiden kokonaismäärään, ei myöskään astman ja allergisen nuhan esiintyvyyteen. Selvin vaikutus probioottisilla bakteereilla on ripulien estossa ja ärtyneen suoliston rauhoittamisessa.

Tiedonlähde:

Terveyskirjasto
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=kop000...

Kommentit (0)

Vastauksesi