Jos ohittaa juuri nopeusvalvontakameran kohdalla ottaako se kuvan takaapäin ?

Jos ohittaa juuri nopeusvalvontakameran kohdalla ottaako se kuvan takaapäin ?

2 vastausta

Automaattisella liikennevalvonnalla viranomainen valvoo liikennesääntöjen noudattamista.

Nopeusvalvontakamera paljastaa ylinopeutta ajavat ajoneuvot. Kahteen, tiehen lähelle toisiaan upotettuun induktiosilmukkaan perustuva mittalaite havaitsee ylinopeuden ja antaa nopeusvalvontakameralle kuvauskäskyn. Kameran ottamassa kuvassa näkyvät auton kuljettaja ja ajoneuvon rekisteritunnus sekä rikkeen tapahtuma-aika. Valvontakamera ottaa kuvan kuljettajasta edestäpäin.

Kommentit (0)
30.09.201308:46
77717
112

Teknisesti ne tiessä olevat silmukat tietysti havaitsevat myös väärään suuntaan menevän auton ja voisivat laukaista kameran ja laskea nopeuden. Mutta luultavasti väärinpäin tulevat havainnot (kameraa lähempi silmukka ennen kauempana olevaa) on kameran ohjelmistossa suodatettu pois. Aiemminhan kuvaan piti saada myös kuskin kasvot ja sehän ei olisi onnistunut takaapäin. Nykyisin sakkoon riittää pelkkä rekkari, omistaja maksaa ellei voi todistaa jonkun muun ajaneen autoa.

Kokeile ja kerro meille tuloksesi! :)

Kommentit (4)
Muistaakseni valvontakamerat eivät yleensä ole sillä tavalla sijoitettuja, että vastak... Muistaakseni valvontakamerat eivät yleensä ole sillä tavalla sijoitettuja, että vastakkaisten ajosuuntien silmukat olisivat samalla kohdalla. Eikö silloin kameran voi välttää kiertämällä silmukan vasemman kaistan kautta (vaikkei mitään ohitettavaa ehkä olisikaan)?
30.9.2013 11:04 Matti Rantanen 5046
Kyllä voi, mutta koska kysymyksessä puhuttiin takaapäin kuvan ottamisesta, niin kyseess... Kyllä voi, mutta koska kysymyksessä puhuttiin takaapäin kuvan ottamisesta, niin kyseessä oli sinun ajatukseesi verrattuna vastakkaiseen suuntaan menosta ja silloin ohittaessa joutuu silmukoiden päälle.
30.9.2013 11:20 Köpi K 77717
Totta. Ymmärsin kysymyksen väärin.
30.9.2013 12:26 Matti Rantanen 5046
Näytä enemmän
Kyllä edelleen vaaditaan kuva kuljettajasta. Kuljettajan henkilöllisyyttä ei vain tarki... Kyllä edelleen vaaditaan kuva kuljettajasta. Kuljettajan henkilöllisyyttä ei vain tarkisteta pienempien sakkojen kohdalla jos auton omistaja ei valita aiheesta.
22.10.2016 10:45 Martti Syyskorpi 5878
Näytä vähemmän

Vastauksesi