Jos Nooa on meidän kantaisä (muut ilmeisesti hukkuivat kun tuli vedenpaisumus)...

Jos Nooa on meidän kantaisä (muut ilmeisesti hukkuivat kun tuli vedenpaisumus)...

Jos Nooa on meidän kantaisä (muut ilmeisesti hukkuivat kun tuli vedenpaisumus), niin mistä tulivat faaraot ja egyptiläiset, joiden kanssa Abram joutui vaikeuksiin?

2 vastausta

No niin, on uskon asia, onko Nooa meidän kaikkien esi-isä. Niin uskovat ne jotka pitävät Raamattua luotettavana historianlähteenä. Mutta Nooa on merkittävä hahmo myös islamissa. Myös Koraani kertoo vedenpaisumustarinan, siinäkin Nooa saarnaa ja ennustaa tuhoa syntisesti eläville, ja itse sukukuntineen pelastuu rakentamalla arkin.

Pitäisi perehtyä tarkemmin islamin kertomuksiin, en suoralta kädeltä osaa sanoa onko Nooa myös niiden mukaan kaikkien ihmisten esi-isä. Raamatun mukaan Nooan pojat Seem, Haam ja Jaafet ovat olleet seuraava sukupolvi, ja Seemiä on perinteisesti pidetty seemiläisten kansojen esi-isänä. Egyptiläiset kuuluvat siihen joukkoon.

http://en.wikipedia.org/wiki/Islamic_view_of_Noah
http://fi.wikipedia.org/wiki/Seemil%C3%A4iset

Kommentit (1)
Uskonnollinen kirjallisuus ei ehkä kovin hyvin sovellu tietolähteeksi sellaisille ihmisi... Uskonnollinen kirjallisuus ei ehkä kovin hyvin sovellu tietolähteeksi sellaisille ihmisille, joita loogiset ristiriidat häiritsevät.
8.8.2020 15:33 Matti Rantanen 5463
24.07.202014:33
27615
4

Raamatun mukaan Pohjois-Afrikassa asuvat egyptiläiset eivät ole seemiläinen kansa, sillä he ovat itse asiassa haamilainen kansa. Haamilaisten kansojen asuinalueen on katsottu ulottuneen Pohjois-Afrikasta aina Itä-Afrikkaan saakka. Raamatun mukaan yksi vedenpaisumuksesta selviytyneen Nooan pojan Haamin pojista oli nimeltään Mizraim. Tämän Mizraimin uskotaan olleen egyptiläisten esi-isä. Egyptin ensimmäisen dynastian perustajana on pidetty faarao Menestä, joka yhdisti Ylä-Egyptin ja Ala-Egyptin yhdeksi valtioksi 3000-luvulla eaa.

 

Fokus. Ensimmäinen osa A - H. Toinen painos. Kustannusosakeyhtiö Otava, Helsinki 1965, sivu 768 ja sivu 1124.

Samuel Gosnell Green, A Biblical and Theological Dictionary. Published by John Snow, London 1841, sivu 234.

Kommentit (0)

Vastauksesi