jos myy auton yksityiselle henkilölle ja hän ei rekisteröi sitä autoa omiin...

jos myy auton yksityiselle henkilölle ja hän ei rekisteröi sitä autoa omiin...

jos myy auton yksityiselle henkilölle ja hän ei rekisteröi sitä autoa omiin nimiin lainkaan,eikä vanhan mallin luovutustodistusta ole tehty niin miten saa katkeamaan vakuutuksen ja välttyy käyttömaksulta?voiko marssia esim katsastuskonttorille ja valehdella kadottaneenisa rek.otteen ja uuden saatuaan kay vak.yhtiössä laittamassa auton ns.seisontavakuutukseen?muuan tuttuni tuttu oli niin tollo että myi auton(ladan)tällä tavalla.eli miten pääsee hän maksuvelvoitteista?

Vastaus

Ottikohan myyjä kopion yhdessä ostajan kanssa täytetystä rekisteröintitodistuksen ilmoitusosasta? Mikäli uusi onnellinen ladanomistaja ei tee rekisteri-ilmoitusta 7 päivän kuluessa luovutuksesta, sen avulla voi käydä tekemässä luovutusilmoituksen katsastustoimipaikalla tai ajoneuvon liikennevakuutusyhtiössä.

Ajoneuvoliikennerekisteriin merkitty luovutusilmoitus päättää ajoneuvon edellisen omistajan ajoneuvoverovelvollisuuden sekä liikennevakuutuksen. Ylimääräiseltä ajanjaksolta maksetut vakuutusmaksut ja verot korvataan/palautetaan.

Jos Lada on vaihtanut omistajaa rennon letkeästi, tyyliin fyrkat käteen ja avaimet kouraan, ilman joutavanpäiväisiä papereiden täyttämisiä, niin tästäkin selvitään. Myyjä voi tehdä luotettavan selvityksen ajoneuvon myynnistä ja lähettää selvityksen Ajoneuvohallintokeskus AKEen.
Tarkemmat ohjeet AKEn rekisteröinnin neuvonnasta, puh. 020 696 330 tai rekisterointi@ake.fi.

http://www.ake.fi/AKE/Rekisterointi/Luovutusilmoitus/

Kommentit (0)

Vastauksesi