Jos matkustan Viroon tarvitsenko passia vai riittääkö esimerkiksi ajokortti?

Jos matkustan Viroon tarvitsenko passia vai riittääkö esimerkiksi ajokortti?

Jos matkustan Viroon tarvitsenko passia vai riittääkö esimerkiksi ajokortti? Joihinkin maihin matkustaessa ei tarvita passia niin mitkäköhän tällaisia maita ovat?

Vastaus

Matkustusasiakirjoja ovat passi ja henkilökortti. Ajokortti ei ole henkilökortti. Ilman matkustusasiakirjaa Suomen kansalainen saa matkustaa Islantiin, Norjaan, Ruotsiin ja Tanskaan, mutta henkilöllisyys on voitava tarvittaessa osoittaa.

Suomen kansalainen saa käyttää henkilökorttia matkustusasiakirjana passin sijasta matkustaessaan seuraaviin maihin: Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja, Irlanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Kreikka, Kypros, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg, Malta, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Saksa, San Marino, Slovakia, Slovenia, Sveitsi, Tsekki, Unkari ja Viro.

Kun liikutaan Schengenin säännöstöä soveltavasta maasta toiseen, matkustusasiakirjaa ei yleensä viranomaisen toimesta tarkasteta. Matkustajan on kuitenkin pidettävä mukanaan voimassa olevaa kussakin jäsenmaassa hyväksyttyä matkustusasiakirjaa (passia tai uudenmallista henkilökorttia). Schengen-maat on lueteltu mm. osoitteessa http://formin.finland.fi/public/default.aspx?nodeid=15711&contentlan=1&c... .

Lähteet:
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2006/20060671 (Passilaki)
http://www.poliisi.fi/poliisi/home.nsf/pages/0F1952F245FE4200C22571CE004...

Kommentit (0)

Vastauksesi