Jos Maata kohti lentäisi (sanotaan nyt vaikka halkaisijaltaan n. 1 km) asteroidi ja sitä päin lähetettäisi ydinohjus, niin mitä tapahtuisi?

Jos Maata kohti lentäisi (sanotaan nyt vaikka halkaisijaltaan n. 1 km) asteroidi ja sitä päin lähetettäisi ydinohjus, niin mitä tapahtuisi?

2 vastausta
29.05.201816:51
86812
38

Riippuu asteroidin rakenteesta (kiinteää kiveä vai jäätä ja soraa) ja ydinpommin tehosta. Jos (riittävän suuri) ydinpommi räjäytetään asteroidin pinnalla, se hyvällä tuurilla hajoaisi niin pieniksi paloiksi, että ne palaisivat ilmakehässä, jos edes enää maahan osuisivat. Huonolla tuurilla jäljelle jäisi niin iso pala, että se läpäisisi ilmakehän ja aiheuttaisi tuhoa, ei kuiitenkaan noin pienenä koko maapalloa tuhoavasti.

Nykyisin parempana/varmempana ratkaisuna pidetäänkin räjäyttää pommi asteroidin vieressä siten, että se ei säry vaan pommin energian avulla ohjautuu maan ohi. Tämä onnistuu sitä paremmin (ja pienemmällä pommilla) mitä aiemmin räjäytys päästään tekemään, silloin pienikin muutos asteroidin radassa vie sen ohi maan. Vaikeutena on tunnistaa maata kohti tuleva asteroidi ajoissa ja ehtiä lähettää ydinpommi vastaan.

 

Kommentit (0)
02.01.201921:35
55
16

Vastauksesta unohtui se tärkein. Kappaleen energia säilyy tuleepa se möykkynä tai osissa.

Kommentit (1)
Eikös se säilyvä kokonaisenergia tuossa tapauksessa olisi sen kappaleen alkuperäisen l... Eikös se säilyvä kokonaisenergia tuossa tapauksessa olisi sen kappaleen alkuperäisen liike-energian ja räjähdyksen energian summa? Isokin määrä kappaleen liike-energiaa voisi kai ainakin periaatteessa muuttua törmäyksessä lämpöenergiaksi?
4.1.2019 20:57 Matti Rantanen 5556

Vastauksesi