Jos löytäisin kadulta lottokupongin ja siinä olisi voitto, mitä tapahtuisi, jos...

Jos löytäisin kadulta lottokupongin ja siinä olisi voitto, mitä tapahtuisi, jos...

Jos löytäisin kadulta lottokupongin ja siinä olisi voitto, mitä tapahtuisi, jos kupongin ostaja olisi käyttänyt veikkauskorttia, mutta minä nostaisin voiton noina kahdeksana päivänä ennen kuin se menee tillle käteisenä? Entä sama tilanne, jos ostaja ei olisi käyttänyt veikkauskorttia, mutta muistaisi numerot ja sillä viikolla olisikin seitsemän oikein? Saisinko voiton vai saisiko hän vai mitä tapahtuisi? Syyllistyisinkö varkauteen, jos edes yrittäisin nostaa voiton itselleni?

Vastaus

Toimituksemme esitti kysymyksen Veikkaukselle. Heidän asiantuntijavastauksensa on luettavissa alla.

Kysymyksessä on kaksi näkökulmaa:

1. Jos Lotto on pelattu ilman Veikkaus-korttia: kyseessä on haltijapaperi, joka on syytä viedä löytötavaratoimistoon. Sieltä sen saa omakseen 3 kuukauden jälkeen, jos omistaja ei ole tositetta noutanut. Jos kupongista on tehty katoamisilmoitus, voidaan voitonmaksu jäädyttää toistaiseksi. Veikkaus maksaa voiton periaatteessa sille, joka haltijapaperin eli tositteen esittää.

2. Veikkaus-kortilla pelattu: jos kyseessä alle 1000 euroa, ei henkilöllisyyttä voitonmaksussa tarkasteta. Tällöin sama tilanne kuin kohdassa 1, jos lunastaisi toiselle kuuluvan voiton itselleen 8 päivän kuluessa. Mutta: jos kyseessä esimerkiksi Loton päävoitto tai yli 20 000 euron voitto (poislukien Keno ja kiinteäkertoimiset vedonlyöntipelit, joissa maksu jo yleensä arvontaa seuraavana päivänä), joutuu voitonmaksua tililleen odottamaan 3 viikkoa ja tuolloin ei edes ole mahdollista lunastaa kyseistä voittoa tositteen avulla. Veikkaus maksaa tässä tapauksessa voiton sille tilille, jonka Veikkaus-kortin omistaja on ilmoittanut Veikkaukselle.

Jos toiselle kuuluvan haltijapaperin ottaa itselleen, niin kyllä silloin syyllistyisi varkauteen.

Kommentit (0)

Vastauksesi