Jos ilmoitetaan jonkun tuotteen kooksi 30 x 40 x 50 cm, niin mikä mitoista on...

Jos ilmoitetaan jonkun tuotteen kooksi 30 x 40 x 50 cm, niin mikä mitoista on...

Jos ilmoitetaan jonkun tuotteen kooksi 30 x 40 x 50 cm, niin mikä mitoista on korkeus, entä syvyys ja leveys?

2 vastausta

Kyselin varmuudeksi asiaa eräästä huonekaluja myyvästä liikkeestä ja he ilmoittivat seuraavaa: "Mitat ilmoitetaan järjestyksessä leveys x korkeus x syvyys" Siihen, että onko kyseessä standardi tapa ilmoittaa, he eivät osanneet vastata, mutta ainakin omia kokemuksia tukevalta tuo ilmoitusmuoto tuntuu.

Kommentit (0)
14.11.201416:20
25442
158

EI, siis tod. ei kannata antaa vastausta tällaiseen kysymykseen sen perusteella, että on kysynyt YHDESTÄ paikasta. voi herran jestas sentään, kolmen minuutin googlailu keittiökalustefirmojen sivuilla paljastaa, että käytännöt vaihtelevat, mutta useammat (sekä kiinto- että irtokalusteiden) valmistajat käyttävät järjestystä korkeus x leveys x syvyys. myyjät eivät ole rakentamisen ammattilaisia - vaan toivottavasti myymisen - joten heillä on asiassa pienempi vastuu ja voivat pienemmällä riskillä käyttää mitä sattuu -standardeja.

eipähän asiasta kai ce-normia ole, mutta kaiken kaikkiaan leveys x korkeus x syvyys näyttäisi olevan yleisempi järjestys. pari poikkeusta tuon kalustamisen lisäksi: 1) taidealan ammattilaiset ilmoittavat taulun korkeuden ennen leveyttä (amatöörit eivät) 2) kirja-alan ammattilaiset ilmoittavat kirjan korkeuden ennen leveyttä ja joskus vain yhden mitan, jolloin se on korkeus. jotta tämä olisi sopivan sekavaa, on kirjapainoalalla sääntönä ilmoittaa tuotteiden, esim. kirjekuorien tai kalenterien leveys ennen korkeutta. jos jaksaa asian parissa vielä viihtyä, voi hihitellä oheiselle viestiketjulle, jossa akvaarioharrastajaparat eivät voi ymmärtää, että syvyydellä voisi tarkoittaa muuta kuin altaaseen mahtuvaa vesimäärää ylhäältä katsoen.

Kommentit (0)

Vastauksesi