Jos ihminen on kerran ollut väkivaltainen toiselle ihmiselle, niin uskaltaako...

Jos ihminen on kerran ollut väkivaltainen toiselle ihmiselle, niin uskaltaako...

Jos ihminen on kerran ollut väkivaltainen toiselle ihmiselle, niin uskaltaako sellaisen ihmisen kanssa olla enää jatkossa tekemisissä?

Vastaus

Pahoinpitely on virallisen syytteen alainen rikos, josta voi tehdä rikosilmoituksen poliisille. Lisäksi voit saada apua ja tukea ottamalla yhteyttä esimerkiksi rikosuhripäivystykseen ja perheväkivallan ollessa kyseessä myös sosiaaliviranomaisiin tai turvakotiin.

Rikosuhripäivystyksen auttava puhelin 0203 16116 päivystää ma-ti klo 13-21 ja ke-pe klo 17-21. Auttava puhelin tarjoaa rikoksen uhrille mahdollisuuden keskustella sellaisen henkilön kanssa, joka ymmärtää mitä rikoksen kohteeksi joutuminen voi merkitä. Päivystäjinä toimivat tehtäväänsä koulutetut vapaaehtoiset. Päivystäjät kuuntelevat, keskustelevat ja ohjaavat tarvittaessa edelleen. Puhelimeen voi soittaa myös nimettömänä. Auttavan puhelimen vastaajaan voi myös jättää viestin. Jos viestistä käy selville paikkakunta ja puhelinnumero, tiedot välitetään lähimpänä sijaitsevaan Rikosuhripäivystyksen toimipisteeseen, jonka työntekijä ottaa soittajaan yhteyttä.

Ylipäätään kenenkään kanssa ei tarvitse olla tekemisissä, jos itsestä siltä tuntuu. Väkivaltaa tai sen uhkaa ei tarvitse ollenkaan sietää. Jos kuitenkin haluat vielä olla yhteyksissä tuttuusi, voit rajoittaa yhteydenpitoa haluamallasi tavalla. Voit vaikkapa vain soitella tai lähetellä sähköpostia tai tavata vain julkisilla paikoilla.

Lisää aiheesta:
http://www.riku.fi/fi/palvelut/
http://www.poliisi.fi/poliisi/home.nsf/ExternalFiles/Oikeusopas2008/$file/Oikeusopas2008.pdf
http://www.intermin.fi/poliisi/home.nsf/pages/E1D5A313E3FBEFD8C2256BC900...
http://www.ensijaturvakotienliitto.fi/
http://www.ensijaturvakotienliitto.fi/haetko_tietoa2/tietoa_perhevakival...

Kommentit (0)

Vastauksesi