Jos funktio =LASKE.JOS(C2:C22;">0") mitenkä tähän kaavaan saa lisättyä sen että yhtä solua ei lasketa mukaan?

Jos funktio =LASKE.JOS(C2:C22;">0") mitenkä tähän kaavaan saa lisättyä sen että yhtä solua ei lasketa mukaan?

Koska saman päivän kohdalla kaksi kellonaikaa. Kaava laskee työpäivien määrän.

2 vastausta
15.01.201812:15
57161
69

Funktio LASKE.JOS laskee kuinka monta ehdon (>0) täyttävää merkintää on listassa (C2:C22). Jos listassa on aina yksi solu jota ei lasketa, niin vastaus on tietysti vähentää yksi loppusummasta. Mutta jos vähennettävien määrä vaihtelee, täytyisi ensin tehdä "puhdas" apulista, jossa on vain yksi merkintä per päivä. Sen voi tehdä ensimmäisen linkin INDEX/MATCH/COUNTIF-kaavalla (esimerkissä nimiä, sinulla päiviä). Ja sitten ajaa sinun alkuperäinen kaava sille "puhtaalle" apulistalle. Voisi ne kaavat ehkä yhdistääkin, mutta tulee niin pitkä rimpsu, ettet enää itsekään ensi viikolla ymmärrä sitä :)

(COUNTIF on sama kuin LASKE.JOS)

Jos tuo menee liian vaikeaksi, niin yksi mahdollisuus olisi muuttaa sitä listaa mihin päivät ja ajat syötetään, niin että siinä ei ole kuin yksi rivi per päivä (vaikkapa päivän muut kellonajat rinnakkain eikä alekkain). Tällöin koko ongelmaa ei pääsisi edes syntymään.

Kommentit (0)
15.01.201813:52
1712
68

Jos sinulla on ehto, joka määrittää lasketaanko solu mukaan (yltä ei käy oikein ilmi mikä tuo ehto on), voit tehdä helposti muokattavan kaavan  seuraavasti. Valitettavasti en tunne suomenkielisiä termejä laskentakomennoille.

Tee totuusarvolista, jossa TRUE-arvot lasketaan mukaan. Jos vaikka teet tämän tuohon rinnalle alueelle (D2:D22), niin C2:n viereen laita =AND(C2>0;ehto)  jne.riville 22 asti. Tuon ehtosi voit määrittää haluamallasi tavalla, esim. jos C3:ssa ei saa olla sama arvo kuin yläpuolisessa solussa, niin AND(C3>0;C3<>C2) 

Tuloksen saat kaavalla LASKE.JOS(D2:D22;"=TRUE")

Jos lasket lukumäärää, voit halutessasi korvata totuusarvolistan ykkösillä ja nollilla ja summata nämä.

 

 

 

Kommentit (0)

Vastauksesi