Jos eläkeläinen joutuu vankilaan, katkeaako hänen eläketulonsa siksi aikaa?

Jos eläkeläinen joutuu vankilaan, katkeaako hänen eläketulonsa siksi aikaa?

Menettääkö hän esim. vuokra-asuntonsa, jos eläke ei juokse eikä voi maksaa vuokraansa? Kun työssä käyvä joutuu vankilaan, hän luonnollisesti saa potkut. Hän ei siis voi työllistyä vankilassaoloaikana ja saada työttömyyskorvausta. Eikö vanki saa mitään rahaa mistään? Menettääkö hän täten asuntonsakin kun ei ole vuokran maksajaksi? Vai maksaako sosiaalihuolto vangin kodin vuokran vankilassaoloaikana?

Vastaus
02.07.201511:05
3923
102

Vankilassa olo vaikuttaa useimpiin Kelan etuuksiin. Vankeusvanki, tutkintavanki ja sakkovanki ovat erilaisessa asemassa etuuksien suhteen. Etuuksia ei keskeytetä, jos henkilö suorittaa pelkästään sakon muuntorangaistusta, alle kolmen kuukauden vankeusrangaistusta, rangaistusta ulkomaisessa vankilassa, tutkintavankeutta tai yhdyskuntaseuraamusta.

Osa etuuksista katkeaa heti vankeusrangaistuksen alussa, toiset tietyn ajanjakson jälkeen. Ehdottoman vankeusrangaistuksen alkamisesta neljännen kuukauden alusta katkeavat Kelan maksamat eläke-etuudet (mm. kansaneläke, takuueläke ja eläkkeensaajan asumistuki). Katso tarkemmin linkki.

Kuopion kaupungin perusturva- ja terveyslautakunnan ohjeen mukaan vankien vuokramenot vapausrangaistuksen aikana otetaan huomioon korkeintaan kolmen kuukauden ajalta. Tällöin otetaan huomioon vangin oma mahdollisuus osallistua vuokranmaksuun vankilassa ansaitsemillaan työtuloilla.

Kommentit (0)

Vastauksesi