Jos ajaa pieneltä sivutieltä isolle tielle, onko velvollinen heti tietämään, mikä sillä tiellä on...

Jos ajaa pieneltä sivutieltä isolle tielle, onko velvollinen heti tietämään, mikä sillä tiellä on...

...nopeusrajoitus? Jos ajan ylinopeutta sen pätkän ennen ensimmäistä nopeusrajoituksen ilmoittavaa merkkiä, saanko sakot? Jos olen velvollinen tietämään nopeusrajoituksen, niin miten sen sitten voisi saada selville heti tielle kääntyessään?

3 vastausta

Jos nopeusrajoitusta ei ole liikennemerkillä määrätty, on voimassa yleiset nopeusrajoitukset. Ja nehän ovat taajama-alueella 50 km/h ja taajama-alueen ulkopuolella 80 km/h.

 

 

Kommentit (0)
27.10.201611:09
19068
49

jos tulet pikkasen isommalta sivutieltä, siinä isolla tiellä on usein (mutta ei aina) nopeusrajoitusmerkki risteyksen jälkeen. jos tulet ihan pikkaselta sivutieltä, olet sinne mennessäsi usein (mutta et aina) ajanut siltä samalta isolta tieltä, joten toki muistat sen rajoituksen... ; D

Kommentit (0)
27.10.201613:27
4566
20

Kun noudatat jokaista ohittamaasi rajoitusmerkkiä ja taajama alkaa/päättyy merkkiä, niin et riko lakia. Jos menet arvailemaan, että oliskohan tässä korkeampi rajoitus ja arvauksesi on väärä, niin rikot lakia. Sellaisiakin paikkoja epäilemättä löytyy, joissa eri suunnista tulleilla on eri rajoitus, mutta silloin on merkkien asettaja selkeästi tehnyt virheen. Jos sellaisessa tilanteessa saat sakot, saat ne luultavasti myös kumotuksi näyttämällä reitin, josta tulemalla et ollut ylittänyt sen varrella olleita rajoituksia.

Kommentit (0)

Vastauksesi