Jos ajaa 100km/h alueella peräkärryn kanssa 95km/h peltipoliisiin...

Jos ajaa 100km/h alueella peräkärryn kanssa 95km/h peltipoliisiin...

Jos ajaa 100km/h alueella peräkärryn kanssa 95km/h peltipoliisiin (automaattiseen nopeudenvalvontalaitteeseen) niin osaako se laite tunnistaa että on peräkärry perässä?
Kun kärriähän saa vetää vain 80km/h...

Vastaus

iGS:n arkistosta löytyi hakulausekkeella ”automaattinen kameravalvonta” aikaisempi (12.9.2005) aihetta käsittelevä kysymys. Siinä vastausta oli tiedusteltu liikkuvalta poliisilta, ja poliisi oli vastannut näin: ”Kameratolpat mittaavat vain yhtä eli liikennemerkillä rajoitettua nopeutta. … ajoneuvokohtaista nopeusrajoitusta ylittävät jäävät mittauksen ulkopuolelle.”

VTT:n Liikenteen automaattinen kameravalvonta –dokumentissa kerrotaan valvontakameroiden tekniikasta (ks. tarkemmin liite 2). Dokumentissa kerrotaan että keskusyksikköön tallentuu mm. ajoneuvon nopeus, akseliväli, paino ja tyyppi, eli systeemi analysoi ajoneuvot melko tarkasti. Tämä kyseinen dokumentti oli vuodelta 2002, ja valvontakameroiden tekniikka on varmasti kehittynyt näistä ajoista eteenpäin. Toisaalta vaikka nykyiset valvontakamerat eivät vielä pystyisikään narauttamaan ”peräkärrykaahareita”, niin ei silti kannata kokeilla onneaan liikenteessä. iGS-toimitus suositteleekin nopeusrajoitusten noudattamista kaikissa olosuhteissa.

Lähteet:
VTT:n Liikenteen automaattinen kameravalvonta: http://www.vtt.fi/inf/julkaisut/muut/2002/Fits_5_Liikenteen_automaattine...
iGS-arkisto: http://igs.kirjastot.fi/fi-FI/iGS/kysymykset/kysymys.aspx?ID=9be3c53d-92...

Kommentit (0)

Vastauksesi