Joko 1970- tai 1980-luvulla oli jossain Mustanaamio-lehden numerossa tarina...

Joko 1970- tai 1980-luvulla oli jossain Mustanaamio-lehden numerossa tarina...

Joko 1970- tai 1980-luvulla oli jossain Mustanaamio-lehden numerossa tarina, jossa joku sheikki kaappasi Dianan haaremiinsa. Mustanaamio tietysti karautti paikalle Hero-hevosellaan pelastamaan tyttöystävänsä. Mikähän oli tarinan nimi ja mistä lehdestä löytyisi? Ja mistä kyseistä lehteä kannattaisi lähteä "metsästämään".

Vastaus

Olisikohan kyseessä Hero pulassa -tarina Mustanaamion numerosta #157, eli 13/1976? Tässä tarinassa Jeritanin prinssi Hali haluaa itselleen Mustanaamion hevosen, ja päättää kaappata Dianan 13. vaimokseen. Tarkoituksena on houkutella Mustanaamio ansaan, joka onnistuukin. Saadakseen Dianan vapaaksi Mustanaamion on suostuttava kilpailemaan Herolla prinssin nopeinta ratsua vastaan. Tarina on julkaistu myös vuonna 1987 Semicin Sarjakirjassa 117.

Toinen mahdollisuus olisi "12 urotyötä". Tässä tarinassa Ptjarin prinssi Pepe ihastuu Dianaan ja yrittää pakottaa hänet vaimokseen. Mustanaamion saapuessa hätiin prinssi antaa hänelle suoritettavaksi Herkuleen tapaan 12 tehtävää (mm. kahden kilometrin kilpajuoksi antilooppia vastaan), jotta Diana vapautuisi. Tarina on alunperin julkaistu Mustanaamio-lehden numeroissa 12/1968 sekä 2/1969-7/1969. Lisäksi se löytyy myös vuonna 1975 julkaistusta Sarjakirjasta 18, sekä lehtien numeroista 20-23/2004 nimellä "Mustanaamion kaksitoista urotekoa".

Diana kaapataan myös tarinassa "Taistelu palatsissa", joka on julkaistu vuonna 1980 Sarjakirjassa 53. Tarinassa prinssi Bey haluu tehdä Dianasta 50. vaimonsa, mutta Mustanaamio rientää hätiin. Tarinan lopussa prinssin vaimot jopa lukevat Mustanaamio-sarjakuvaa.

Mieleeni tulee myös Mustanaamion numerossa 1/1988 julkaistu Taika-Jim -tarina "Sheikki", jossa sheikki kaappaa Taika-Jimin naisystävän Nardan. Muistelisin, että tässäkin tarinassa oli kyse vaimoksi pakottamisesta. Mikäli yksikään ehdottamistani Mustanaamio-tarinoista ei ollut se oikea, voisiko kyseessä olla tämä Taika-Jimin seikkailu? Nimittäin ei olisi täysin tavatonta sekoittaa kahden samassa lehdessä julkaistun hahmon tarinoita.

Mustanaamion vanhoja numeroita kannattaa etsiä ostomielessä antikvariaateista tai Huuto.net -nettihuutokaupasta (www.huuto.net). Antikvariaattien tarjontaan voi tutustua myös internetissä esimerkiksi Antikassa (http://www.antikka.net) tai Antikvaari.fi-sivustolla. Sarjakirjoja ja ainakin uudempia Mustanaamion numeroita voi kysyä myös kirjastoista, jos tarkoituksena on vain lukea tarina uudelleen (omaksikin niitä voi saada poistomyyntien yhteydessä, jos onni on myötä). Esimerkiksi yllämainittu Sarjakirja 117 on lainattavissa ihan normaalisti HelMet-kirjastojen kokoelmista.

Käytetyt lähteet:

http://koti.mbnet.fi/tynninen/mustanaamio_index/html/mn-1976/mn-1976-13....
http://koti.mbnet.fi/tynninen/mustanaamio_index/html/sk/sk-1987-117.html
http://koti.mbnet.fi/tynninen/mustanaamio_index/
http://koti.mbnet.fi/tynninen/mustanaamio_index/indeksit/indeksi_taika_j...
http://www.schapter.org/wiki/The_12_Tasks
http://www.schapter.org/wiki/Sarjakirja_53
http://phorum.thedan.org/viewtopic.php?p=52222
http://koti.mbnet.fi/tynninen/mustanaamio_index/indeksit/indeksi_taika_j...
http://www.helmet.fi

Kommentit (0)

Vastauksesi