Joka päivä eri työnantaja

Joka päivä eri työnantaja

Jos teen joka viikko yhden päivän töitä yhdelle työnantajalle, toisen päivän toiselle ja kolmannen kolmannelle, niin onko silti joku noista kolmesta työstä valittava päätoimeksi ja muut sivutoimiksi?

Vastaus

Kun henkilöllä on useita työnantajia eikä varsinaista päätyötä (esimerkiksi opiskelija ja keikkatyö) neuvotaan vero.fi-sivustolla toimimaan seuraavasti:

”Voit käyttää pelkkää vuositulorajallista sivutulon verokorttia, jos olet esimerkiksi opiskelija ja teet keikkatyötä useille työnantajille. Pidä itse huoli siitä, että arvioitu tuloraja riittää koko vuodelle. Voit kopioida verokortin kaikille työnantajillesi, säilytä alkuperäinen verokortti itselläsi.”

On myös mahdollista hankkia ns. freelanceverokortti. Siitä kerrotaan verottajan sivuilla seuraavasti: ” Freelanceverokortti on samankaltainen kuin sivutuloverokortti. Suurin ero sivutulon verokorttiin on se, että freelanceverokortissa on vain yksi pidätysprosentti eikä lainkaan tulorajoja. Veroprosentti muodostuu arvioimiesi vuositulojen mukaan. Koska freelanceverokortilla ei ole tulorajoja, on tärkeää, että seuraat tulojesi kertymistä ja tarvittaessa pyydät uuden verokortin.  Alkuperäistä freelanceverokorttia ei tarvitse antaa työnantajalle, vaan voit antaa siitä kopion. Kun tilaat ensimmäistä freelanceverokorttia, sinun täytyy joko soittaa meille tai käydä verotoimistossa. Sen jälkeen voit tilata kortin verkossa.”

Epäselvissä tapauksissa ota yhteyttä verottajaan.

Kommentit (0)

Vastauksesi