Joissakin paralympialajeissa urheilijalla on avustaja, jolle myös annetaan...

Joissakin paralympialajeissa urheilijalla on avustaja, jolle myös annetaan...

Joissakin paralympialajeissa urheilijalla on avustaja, jolle myös annetaan mitali. Kuka ei-vammainen on saanut eniten mitaleja paralympiakisoissa?

Vastaus

Urheilijoiden avustajat saivat ensimmäisen kerran mitalit vasta tätä vuonna Lontoon paralympialaisissa.

Useimmiten avustajia käyttävät näkövammaiset juoksijat, mutta samassa kilpailussa voi olla juoksijoita, jotka eivät avustajaa käytä. Myös näkövammaisilla uimareilla saattaa olla avustajia, jotka ilmoittavat koskettamalla, milloin altaan pääty lähestyy.

En löytänyt tietoa, että avustajia käyttävistä urheilijoista olisi Lontoon kisoissa kukaan voittanut useamman kuin yhden mitalin. Ylipäätänsä avustajia käyttävien urheilijoiden tietojen esiin kaivaminen oli melko hankalaa, sillä heitä ei ole millään sivulla listattu erikseen.

Lontoon vuoden 2012 paralympialaisissa Kiinan Guohua Zhou voitti naisten 100 metrin juoksun avustajanaan Jie Li sarjassa T12 (näkövammaisten urheilijoiden sarja). Hopealle tuli Britannian Libby Clegg avustajansa Mikail Hugginsin kanssa. Naisten neljänsadan metrin juoksun T12-sarjassa voitti Daniela E. Velasco Maldonado oppaanaan Jose Guadalupe Fuentes Ortiz.

Lähteet:

http://www.independent.co.uk/sport/olympics/paralympics/all-athlete-guid...

http://www.bbc.co.uk/sport/0/disability-sport/19456487

Kommentit (0)

Vastauksesi