"Java Auto Updater pyytää lupaa"..

"Java Auto Updater pyytää lupaa"..

"Java Auto Updater pyytää lupaa".. vilkuttaa tietokoneessa.On esiintynyt keskustelua Javan turvallisuudesta ja mahdollisista sen mukanaan tuomista viruksista Uskaltaako sen asentaa koneelleen? Virustorjuntaohjelma on koneessa kyllä..

Vastaus

Vaikuttaa siltä, että tuo on tietokoneen palomuurin antama ilmoitus siitä, että Java yrittää koneella tehdä automaattista päivitystä.

Jos kuitenkin haluaa varmistua asiasta, voi päivityksen tehdä manuaalisesti Java-ohjauspaneelista. Uusimmissa Windows-käyttöjärjestelmissä tämä tapahtuu niin, että avataan vasemmasta alakulmasta Käynnistä-valikko, josta valitaan ohjauspaneeli. Ohjauspaneelissa pitäisi näkyä Java-kuvake. Jos ei näy, niin kohdasta "ohjelmat" pitäisi saada Java-symboli näkymään. Java klikataan auki ja valitaan update-välilehti (toinen vasemmalta). Alareunaan pitäisi tulla näkyviin "update now" (suom. "päivitä heti"). Jos palomuuri nyt kysyy taas lupaa, niin luvan voi antaa. Oraclen sivuilla on tarkemmat päivitysohjeet englanniksi:
http://www.java.com/en/download/help/java_update.xml

Oraclen Java-sivuilta voi tarkistaa, että onko koneella uusin Java-versio (klikkaa "verify java version"):
http://www.java.com/en/download/installed.jsp

Jos Java on tietokoneella, se kannattaa ehdottomasti olla päivitettynä. Viestintäviraston CERT-FI-sivuilta voi seurata uutisointia asiasta:
https://www.cert.fi/tietoturvanyt.html

Kommentit (0)

Vastauksesi