Järjestääkö työvoimatoimisto työttömälle mahdollisimman pian...

Järjestääkö työvoimatoimisto työttömälle mahdollisimman pian...

Järjestääkö työvoimatoimisto työttömälle mahdollisimman pian työharjoittelupaikan,
jos kesätyö jää saamatta?

Vastaus

ja siitä, missä tahdissa hakuprosessi etenee omalla paikkakunnallasi

Virkailijat eivät varsinaisesti järjestä harjoittelupaikkaa. Hakija ottaa itse yhteyttä työnantajaan, sopii haastattelusta ja mahdollisen harjoittelun alkamisajankohdasta. Harjoitteluhakemuksen käsittely ottaa oman aikansa, eri tavalla eri paikkakunnilla. Palvelusuhde ei saa alkaa ennen kuin TE-toimisto on tehnyt päätöksen harjoittelutuen myöntämisestä.

Olen itse ollut työelämävalmennuksessa kahdessa eri kaupungissa ja keskustellut harjoittelun mahdollisuudesta kolmannella paikkakunnalla. Kotikaupungissani päätökset harjoitteluista tulivat parissa päivässä hakemuksen jättämisestä. Toisessa paikassa hakemus pyydettiin palauttamaan vähintään 10 päivää ennen palvelusuhteen alkamista. Käytännössä päätös tehtiin viikon sisällä. Kolmannessa kaupungissa hakemuksen jättämisen ja ensimmäisen mahdollisen työpäivän väliin pyydettiin varamaan ”rutkasti” aikaa. Mahdollisuutta joustavaan – siis pikaiseen – käsittelyyn kannattaa kysyä.

Kokonaisuudessaan prosessi – työvoimaneuvojan tapaamisesta aina hakemuksen hyväksymiseen asti – voi pisimmillään kestää useamman viikon.

Työharjoitteluun haluavan on parasta valmistautua perustelemaan kiinnostuksensa – ja hyvin! Prosessi etenee reippaasti juuri silloin, kun on itse varma ja vakuuttava asiastaan.

Työharjoittelun ja työelämävalmennuksen esite:
http://www.mol.fi/mol/fi/99_pdf/fi/06_tyoministerio/06_julkaisut/05_esit...

Kommentit (0)

Vastauksesi