Jälleen aarteita vintin kätköistä... Mikä mahtaa olla tämä esine ja sen käyttötarkoitus?

Jälleen aarteita vintin kätköistä... Mikä mahtaa olla tämä esine ja sen käyttötarkoitus?

Esine on metallia ja hyvin painava (useamman kilon). Koko on n. 20 cm pituudeltaan. Toisessa päässä on kolme ripustinta (?) ja toisessa yksi pienempi. Kapeammassa päässä on myös mutteri, jota en ole kuitenkaan uskaltanut ruuvata auki. Esine on jotenkin kaksi osainen, ikään kuin sen voisi kiertää auki, mutta kuitenkaan ei. Laitan pari kuvaa, jos helpottaisi tunnistamista.

Kuvat: 
2 vastausta

Kukaan kirjaston vastaajista ei tunnista esinettä tai sen käyttötarkoitusta. Toivottavasti esine on tuttu jollekulle palstamme lukijoista.

Kommentit (0)
09.04.201815:03
81
18

Hei. Sattumalta huomasin kysymyksesi. Onko tuo esine sillä tavalla "kaksiosainen," että toinen osa pystyy pyörimään siinä? Itselleni tuli jostain hämärästi mieleeni nähneeni vastaavanlainen esine jostain menneisyydestä, jossa idea oli se, että noiden kolme ripustimen läpi kulki narua ja kun laite pyörii se samalla kietoo ne kolme narua paksummaksi naruksi. Tuo kuvaamasi esine, olisi siinä tapauksessa osa isompaa laitetta. Yhtään en ole varma vastaukseni paikkaansapitävyydestä, mutta tälläinen muisti-/ mielikuva itselleni tuli mieleen. Yt: Sari-Anne

Kommentit (0)

Vastauksesi