Jalkapallon arvokisat televisiossa?

Jalkapallon arvokisat televisiossa?

Mistä lähtien jalkapallon arvokisoja eli MM- ja EM- kisoja on näytetty suomalaislla tv-kanavilla? Jotkut ovat kertoneet nähneensä vuoden 1966 MM-kisat telkkarista ja mustavalkoisena. Näytettiinkö ottelut suorina lähetyksinä? Näytettiinkö jokainen ottelu? Milloin arvokisoja alkoi näkyä värillisinä lähetyksinä? Milloin aloitettiin EM-kisojen lähetykset? Oliko otteluita lähetetty radiossa ennen kuin niitä alettiin televisioida?

2 vastausta

Valitettavasti tietokantamme ei anna kattavia vastauksia siihen, mitä otteluita on näytetty, koska näitä otteluita ei ole arkistoitu Ylen Arkistoon. Mutta tuon vuoden 1966 MM-jalkapallon otteluita on näytetty Ylen kanavalla heinäkuussa 1966 - ei kuitenkaan kaikkia, mutta löysin merkinnät n. 10 matsista. Ottelut on näytetty suorina lähetyksinä ja mustavalkoisina. Vuonna 1978 käydyt MM-kisat näkyivät värillisinä myös Ylen kanavilta.

 

Mikäli tämän asian tiedustelija haluaa enenmmänkin syventyä jalkapallolähetysten historiaan, kehotan häntä selaamaan Radiokuuntelija ja Antenni -lehtiä.

 

Ystävällisin terveisin Eva Lintunen Yle arkisto

Helsingin kaupunginkirjaston Pasilan varastossa ei ole valitettavasti Antenni eikä Radiokuuntelija-lehtiä. Yliopiston kirjasto on seuraava etsintäpaikka.

Kommentit (0)
18.06.201610:36
6324
54

Vuoden -78 kisoistakaan ei näytetty vielä kaikkia otteluja, puhumattakaan -74. Esimerkiksi -78 kisoista näytettiin Länsi-Saksan ryhmästä vain ottelu Puolaa vastaan ja Hollannin ryhmästä vain ottelu Skotlantia vastaan. 

Kommentit (0)

Vastauksesi