Jalkapalloa?

Jalkapalloa?

Voiko jalkapallossa kentältä vaihdettu pelaaja palata peliin mukaan toisen vaihdon yhteydessä? Mielestäni tälle ei estettä olisi..Rangaistuspotkukilpailuun mielestäni saavat osallistua vain ne pelaajat, jotka olivat pelissä mukana jatkoajan päättyessä.

Vastaus

Jalkapallon säännöistä päättää International Football Association Board eli IFAB. Sääntöjen mukaan virallisissa kilpailuissa vaihtopelaajien nimet on annettava erotuomarille ennen ottelun alkua. Siihen mennessä nimeämättömät vaihtopelaajat eivät saa osallistua otteluun. Pelaajavaihto on suoritettu, kun vaihtopelaaja astuu pelikentälle. Tästä hetkestä alkaen vaihtopelaajasta korvatusta pelaajasta tulee kentältä vaihdettu pelaaja ja vaihtopelaajasta tulee pelaaja, joka voi jatkaa peliä. Kentältä vaihdettu pelaaja ei siis voi palata uudelleen kentälle. Poikkeuksena ovat pelit, joissa edestakaiset pelaajavaihdot on sallittu. Edestakaisten pelaajavaihtojen käyttö on sallittu vain jalkapallon alimmilla tasoilla.

Rangaistuspotkukilpailuun saavat tosiaan osallistua vain pelaajat, jotka ovat ottelun päättyessä pelikentällä tai tilapäisesti pelikentän ulkopuolella (loukkaantuminen, varusteiden korjaus, jne.). Poikkeuksen muodostaa jatkamaan kykenemättömän maalivahdin vaihto.
 
Kommentit (0)

Vastauksesi