Jäi kiinni näpistyksestä

Jäi kiinni näpistyksestä

Jäi kiinni näpistyksessä lähin päivinä. Minua nyt ahdistaa ja hävettää omadta teosta. Sinne kaupan en uskalla ikinä enää mennäkään. Tunne että heillä on minun kuva siellä mustavalkoisena. En ole koskaa tehnyt tälläistä temppua eikä minulla aiempia rikos tausta. Meni sitten oilaamaan oman elämän ja rekisterin otteen. Koitin käydä verkontunnuksen kautta näkyykö minun tietoja siellä rikosotteessa. Minulla todella vähän aika sitten masennus ja työuupumuus. Tämän on vielä ahdistavaa. Myönnän itseni tehneensä virhen. Virhe kautta opin siitä jotain. Olen 30v aikuinen nainen käy töissä ja teen lähihoitajan hommia. Mä en siihen vaiheessa ymmärtänyt kunnes jäi kiinni. Vartija sai minut kiinni ja vei minut takahuoneseen. Kysyivät kiistänkö vai myönnänkö näpistelyyn. Mä sanoin että myönnän. Kutsuivat paikalle poliisit. Poliisit veivät minut ja kuulusteli ja kirjoitti kaikki minut tiedot ylös koneeseen. Sai sakon ja muut kirjalliset paperit mukaan. Tuleeko tästä erikseen posti tai kirjallisena kotiin. Koska en halua että minun miespuolinen tietää tästä asiasta. Minun pitää sulatella ja kerätä rohkeutta kertoa hänelle.

2 vastausta

Näpistyksessä on kyse varkaudesta, jossa anastetun omaisuuden arvo on vähäinen eli arviolta alle 500 euroa. Koska olet tunnustanut tekosi, olet suostunut rangaistusmääräysmenettelyyn. Poliisi on kirjoittanut sinulle sakon, jonka suuruutta pienentää se, että kyse oli ensimmäisestä rikkeestä. Poliisi on tehnyt tapahtuman jälkeen tarvittavat paperityöt ja lisännyt merkinnän omaan rekisteriinsä, poliisin rekisteriin. Koska kyse on ainoastaan sakkoon johtaneesta teosta, ei varsinaiseen rikosrekisteriin tule merkintää. Sakko kannattaa maksaa siihen merkittyyn eräpäivään mennessä. Me täällä Kysy.fi:ssä emme ole lainsäädännön asiantuntijoita, joten kirjallisen päätöksen kotiin tulemisesta ja sen ajankohdasta voisit kysyä suoraan poliisilaitokselta. Esimerkiksi Helsingin Pasilan puhelinvaihteen tavoitat numerosta  0295 470 011 (ma - pe 8-16.15) tai sähköpostilla kirjaamo.helsinki(at)poliisi.fi. Alla on listattuna aiheeseen liittyviä linkkejä. Kaikkea hyvää sinulle!

Kommentit (0)
01.01.201613:21
7064
64

Pikku näpistyksestä kiinni jääminen ei leimaa ihmistä julkisesti niin pahasti kuin pelkäät. Olet selvittänyt tilanteen asiallisesti ja kaikki on kunnossa. Hyvillä mielin eteenpäin vain!

 

Kommentit (0)

Vastauksesi