Jäävätkö Aspergerin oireyhtymää sairastavat henkilöt useinmiten ilman seurustelukumppania?

Jäävätkö Aspergerin oireyhtymää sairastavat henkilöt useinmiten ilman seurustelukumppania?

Olen miettinyt tätä asiaa, kun itse sairastan juuri kyseistä oireyhtymää, lievää kylläkin, ja olen huomannut sen kuinka sitä sairastavilla myös itsellä, on huomattavasti vaikeampaa luoda ystävyys ja seurustelusuhteita, sekä pitää niitä yllä, ja sosiaalinen kanssakäyminen muutenkin vaikeampaa. Itsekkään en ole vielä onnistunut pidempiaikaista seurustelusuhdetta luomaan, vaikka olen jo kolmekymppinen mieshenkilö. Mitenhän se siis yleensä on, että jäävätkö aspergeria sairastavat usein ilman seurustelukumppania, vai löytävätkö hekin ennen pitkää jossain vaiheessa? Tämä asia tuntuu olevan aika vaiettu asia, joten siitä ei kovinkaan paljon ole puhuttu missään.

Vastaus

Terveyskirjaston mukaan Asperger-oireyhtymästä kärsivät "epäonnistuvat ikäänsä vastaavien ystävyyssuhteiden tai aikuisuudessa kestävien seurustelusuhteiden luomisessa", koska heillä on vaikeuksia vuorovaikutuksessa ja tunteiden ilmaisemisessa. Näin synkkä ei todellisuus kuitenkaan välttämättä ole. Lue vaikka blogista "Asperger-syndroomaisen sielu" lisää elämästä Asperger-syndromaisena.

Ehkä voisit löytää samanhenkisiä ihmisiä esimerkiksi Asperger-syndroomaisten keskustelupalstalta tai muualta esimerkiksi Autismi- ja Aspergerliiton toiminnasta?

Mikäli sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä Autismi- ja Aspergerliitto ry:n palveluneuvontaan ma - to klo 12–15 p. 050 467 3130.

Kommentit (0)

Vastauksesi