Isä on kertonut moneen otteeseen sellaisista karkeista kuin Ärjy, jotka olivat...

Isä on kertonut moneen otteeseen sellaisista karkeista kuin Ärjy, jotka olivat...

Isä on kertonut moneen otteeseen sellaisista karkeista kuin Ärjy, jotka olivat erittäin väkeviä ja suosittuja 70 ja 80-luvulla. Tuotteesta oli olemassa myös harjoittelu-Ärjy, joka oli oikeaa Ärjyä miedompi.
Mikä firma näitä karkkeja aikoinaan teki?
Mistä olisi mahdollista saada kuva kyseisestä pussista(olivat kuulema samantyylisessä paperipussissa, kuin Fisherman's Friends karkit nykyään)?

Vastaus

Ärjy-salmiakkien perään haikaillaan useissa verkkokeskusteluissa. Valitettavasti muista lähteistä niistä ei löytynyt toistaiseksi jälkeäkään. Keskustelijat ajoittavat Ärjyt juurikin 1970-80-luvun taitteeseen ja joku muistelee niitä myydyn violetissa paperipussissa, jossa luki isoilla keltaisilla kirjaimilla ÄRJY. Pastillit kuuluvat olleen niin väkeviä, että ” kieli meni tunnottomaksi useaksi tunniksi”!

Jukka Annalan kirjassa ”Salmiakki” (Nemo, 2001) mainitaan että Leafin Leijona-pastilleista valmistettiin 2000-luvun vaihteessa pippurisalmiakkiversiota nimellä Leijona Ärjy. Mahdollisesti alkuperäisetkin ärjyt olivat Leijona-tuotemerkin luoneen oululaisen Merijalin tuotteita. Merijalin arkistoja säilytetään Oulun maakunta-arkistossa, joten laitoin sinne kyselyn asiasta. Mikäli Ärjyjen salaisuus selviää, päivitän tätä vastausta myöhemmin. Sillä välin arvoisat lukijat voivat kertoa omia muistojaan kyseisistä pastilleista.

Lähteet:

http://www.konsolifin.net/bbs/keskustelu/7872-kaivattavat-kadonneet-elin...

http://keskustelu.jatkoaika.com/archive/index.php/t-23101.html

http://www.facebook.com/topic.php?uid=5864817828&topic=4337&post=19088

Annala, Jukka (2001): Salmiakki. Kustannusosakeyhtiö Nemo, Helsinki.
http://haku.helmet.fi/iii/encore/record/C__Rb1139064__Ssalmiakki__P0%2C1...

Kommentit (0)

Vastauksesi