IP kameran asetuksista. Miten pääsen kameraan käsiksi selaimella sisäverkon ulkopuolelta ilman maksua?

IP kameran asetuksista. Miten pääsen kameraan käsiksi selaimella sisäverkon ulkopuolelta ilman maksua?

Tenvis WLAN IP kamera + Huawei WLAN / 4G reititin + Elisa Kamera näkyy WLAN sisäverkossa ok. Kamera näkyy myös kännykällä New Tenvis ohjelmalla missä tahansa Suomessa. Koska Elisan IP osoite ei ole julkinen ei porttiohjauksesta ole hyötyä eikä kameraan pääse käsiksi selaimella sisäverkon ulkopuolelta. Ensimmäinen ratkaisu on maksaa Elisalle julkisesta IP osoitteesta. Kysymys kuuluu: Miten pääsen kameraan käsiksi selaimella sisäverkon ulkopuolelta ilman maksua? Kamerahan tuuppaa kuvaa nettiin tälläkin hetkellä koska siihen pääsee käsiksi kännykällä. Kuva on siis jo 100% varmasti netissä. Miten kuva "ohittaa" Elisan ja päätyy kännykkään kun tietokoneella+selaimella tämä tuntuu olevan erittäin hankalaa. Tenviksen sivut on kahlattu läpi ja Elisalta ei luonnollisesti saa apuja ilman maksua.

5 vastausta
15.12.201520:23
2100
48

Noilla em linkeillä kun tarkista mikä on osoitteeni, se on 85.76.xx.xx. Sama osoite joka tulee monella muulla testillä. Pysyy samana noin viikon, jos ei boottaa modeemia. Ongelma tässä on se, että tuo osoite ei näy netistä päin yhteyttä yritettäessä. Tuo osoite pysähtyy tässä liittymässä Elisaan. Normaalissa surffauksessa tai muussa netin käytössä Elisa välittää minun hakuni ja toimenpiteeni minulle ja "naapurin" haut naapurille. Eli tuon saman osoitteen takana on todennäköisesti satoja muita käyttäjiä. Toisinpäin selittäen: Jos yritän jostain ottaa yhteyden tuohon osoitteeseen (ja sen takana olevaan kameraan oikealla portilla), tulee ilmoitus, että koko osoitetta ei ole olemassa. Eipä ole kun sitä pystyy käyttämään vain täältä asiakkaan puolelta nettiin. Ennen vanhaan tämä olisi onnistunut, mutta kun osoiteavaruus loppui kesken, ryhdyttiin myymään näitä tämänkaltaisia "kimppa"liittymiä.  Kuten jo totesin kylmällä käteisellä tästä selviää...

 

 

Kommentit (0)
12.12.201512:26
66886
21

Yksi mahdollisuus olisi hommata dynaaminen dns-osoite dyn.com:lta, mutta sekin maksaa (Googlaa löytyisikö vastaavia ilmaisia). Ja sille pitäisi jatkuvasti päivittää Elisan muuttuva IP-osoite, joka voi olla hankalaa.

Sulla ilmeisesti on siellä kameran lähiverkossa joku tietsikka, kun sanot että sisäverkossa kamera näkyy? Mitäs jos laittaisit siihen ja mukana olevaan koneeseen jonkun etähallintaohjelman, esim TeamViewer? Sitten vaan etäyhteys päälle ja katselet/ohjailet sen läpi kameraa.

Kommentit (1)
dy.fi on ilmainen.
13.12.2015 10:55 Telttu Ella 15091
15.12.201511:42
2100
15

dy.fi -palveluun tutustuin. Sillä pystyy kiertämään dynaamisen osoitteen vaihtumisongelman. Mutta ongelmana on se, että osoitteeni ei ole julkinen. Eli vain Elisa tietää mikä on osoitteni. Jos maksan Elisalle, julkisesta osoitteesta (joka sekin on kuluttaja-asiakkaalle vaihtuva), pystyn hyödyntämään dy:n kaltaisia palveluita.

Etähallintaohjelmat esim. Teamviewer olisi muuten ehkä mahdollisesti ok, mutta se pitää asentaa. Omalla koneellani sellainen tietysti voi olla, mutta kameraan pitäisi päästä kiinni "puhtaalla" selaimella missä tahansa maailmalla. Eli esim. jos tulen kylään sinulle ja lainaan konettasi, pitäisi ensin asennella etähallintaohjelma. Se on liian hankalaa, eikä toimi käytännössä.

Luovutan. Taitaa tosiaa olla niin, että tästä ei selviä mitenkään muuten kuin lompakkoa raottamalla.

Kommentit (0)
17.12.201515:45
15091
15

Tämä kysymys pitäisi siirtää jollekin tekniselle foorumille jossa asia oikeasti tiedetään. Itselleni tulee vielä mieleen epäillä että kysymys olisi siitä miten tehokkaasti Elisan antama modeemi-reititin blokkaa ulkomaailman, ja ratkaisu vaatisi asetusten muokkausta modeemi-reitittimessä. Itse en kyllä ikinä lähtisi kysymään näin teknisiä asioita kirjastolta, vaan menisin suoraan jollekin monista teknisistä foorumeista.

Kommentit (0)
15.12.201511:57
15091
14

Kyllä koko maailmaa näkee IP-osoitteesi. Netissä on useita sivuja jotka näyttävät sinulle miknä osoitteen maailma näkee sinun koneellesi. Esimerkiksi http://www.hashemian.com/whoami/ näyttää kaiken tiedon minkä se saa sinun koneestasi irti, ja IP-osoite on se tärkein.

Sivusto https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2 myöskin kertoo minkä nimisenä ja millä IP-osoitteella koneesi näkyy. Jos haluat, voit tuolla jälkimmäisellä sivustolla ajaa tarkistuksen joka kertoo miten helposti sinun koneeltasi saa enemmänkin tietoa selville. Eipä juuri mitään, jos sinulla on palomuuri käytössä ja muutenkin olet huolehtinut tieotturvasta.

Kommentit (0)

Vastauksesi