Intiassa syntyneitä brittimuusikoita?

Intiassa syntyneitä brittimuusikoita?

The Beatlesin alkuperäinen rumpali Pete Best ja laulaja Engelbert Humperdinck,oikealta nimeltään Arnold George Dorsey,ovat molemmat syntyneet Intiassa,Madrasin kaupungissa.Oliko Iso-Britannialla jotain yhteyksiä vuosien 1936-1942 välisenä aikana Intiaan,kun siellä on britit lapsia saaneet? Vai pelkkää sattumaako?

2 vastausta

Asiantilalle ei liene muuta selitystä kuin se, että Intia oli Ison-Britannian siirtomaa aina vuoteen 1947. Korkeinta valtaa käytti brittiläinen varakuningas ja hänellä oli käytössään laaja brittiläinen virkamieskunta. Intian kansallinen liike - tunnetuimpana edustajanaan Gandhi - oli vaatinut maan täydellistä  itsenäisyyttä ja oli toista maailmansotaa edeltävänä aikana kyennyt siirtämään ainakin jonkin verran valtaa alkuperäisväestön edustuselimille. Siirtomaavallan aikana myös Intian talouselämä oli vahvasti brittiläisissä käsissä, luultavasti yksityisissä yrityksissäkin oli runsaasti emämaasta värvättyä työntekijäkuntaa.

Intia itsenäistyi vuonna 1947, uskonnollisten kiistojen (hindut vastaan muslimit) vuoksi entinen siirtomaa jakautui kahdeksi valtioksi, Intiaksi ja Pakistaniksi.

Kommentit (0)
19.02.201510:37
6014
13

Useissa Iso-Britannian siirtomaissa, Intia, Rhodesia (Zimbabwe), Kenia ja Etelä-Afrikka, on asunut brittejä sukupolvien ajan. Heillä on tai on ollut laajoja omistuksia ja kiinteät siteet kuhunkin maahan. Jopa  niin, että monet heistä eivät olleet emämaassaan ikinä käyneetkään ja kokivat itsensä sen maan kansalaiseksi. Näiden valtioiden itsenäistyminen oli kova  paikka monelle brittitaustaiselle eikä monenkaan elämä ja liiketoimet menestyneet enää emämaahan paluun jälkeen. Ainakin Zimbabwessa ja Etelä-Afrikassa uusi hallinto kansallisti tai ainakin yritti, brittien varsin laajojakin omistuksia, plantaaseja  ja sellaisia. Jopa suoranaista terroria  ja väkivaltaa esiintyi, mihin britit vastasivat perustamalla erilaisia aseellisia turvajoukkoja. Samanlainen ilmiö, joskin pienemmässä  mittakaavassa, oli havaittavissa myös Karibian alueen saarivaltioissa. Tätä aihetta käsitellään monissa brittiläisissä tv-sarjoissa ja elokuvissa fiktiivisenä tai todenperäisenä ilmiönä.

Kommentit (0)

Vastauksesi