Ilmaveivi ja korkea maila

Ilmaveivi ja korkea maila

Miksi ilmaveivi ei ollut korkea maila? Säännöissä lukee:"Maalia ei hyväksytä, jos kiekkko menee maaliin hyökkäävän joukkueen pelattua kiekko maalin yläriman yläpuolella olevalla mailalla." Ainakin http://kuvaton.com/browse/17966/finland_pwnz_russia.gif olevassa videossa maila on koko ajan yli yläriman muutenhan maila olisi osunut rimaan, mutta nyt se menee yli.

Vastaus

Kyseessä on siis Mikael Granlundin unohtumaton ilmaveivi jääkiekon MM-kisoissa Suomi-Venäjä -ottelussa 13.5.2011. Videotarkistus tuolloin tehtiin ja maali hyväksyttiin, joten ei siinä liene epäselvää.

Säännöissä tosiaan mainitaan: "Maalia ei hyväksytä, jos hyökkäävän joukkueen kenttäpelaaja millään tavoin suuntaa, ohjaa tai lyö kiekon maaliin, jos kiekko osuu mailaan maalin yläriman yläpuolella, vaikka kiekko tämän jälkeen kimpoisi toisesta kenttäpelaajasta, maalivahdista tai tuomarista tai jäästä maaliin. Määräävänä tekijänä on kiekon kosketuskohta mailaan suhteessa ylärimaan. Jos mailan kiekon osumakohta mailaan on yläriman tasalla tai sen alapuolella, maali hyväksytään." (Sääntö 76).

Erikseen myös mainitaan: ”Lacrosse-tyyppinen”-liike (”ilmaveivi”), jossa pelaaja poimii kiekon mailansa lapaan, on sallittu, jos pelaaja ei nosta mailaansa (ja kiekkoa) oman hartiatasonsa yläpuolelle missään vaiheessa liikettä. Jos kiekko ja maila ovat liikkeen jossakin vaiheessa pelaajan hartiatason yläpuolella, pelitilanne katkaistaan." (Sääntö 75).

Granlundin mailalla oli nouseva liike, mutta ilmeisesti kiekko irtosi lavasta ennen kuin maila ylitti yläriman tason.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi