ikkunakysymysMikäli korvaan kolmilasisen ikkunani lasit vaikkapa läpinäkyvällä...

ikkunakysymysMikäli korvaan kolmilasisen ikkunani lasit vaikkapa läpinäkyvällä...

ikkunakysymys
Mikäli korvaan kolmilasisen ikkunani lasit vaikkapa läpinäkyvällä 0,2 mm paksulla muovilla,niin paraneeko ikkunani lämpötalous vai huononeeko jos saan muovit kiinni siten että ylimääräisiä ilmanvirtauksia läpi ei synny.Mikä on ko hässäkän k-arvo kun ajatellaan vaikka 1,5 neliön ikkunaa ja ilmarakoset ovat noin 5 sentin välein ikkunassani?Onko lvi-ihmisiä paikalla?

Vastaus

Valitettavasti lvi-tietämyksemme taitaa olla varsin vähäinen, koskapa kysymykseen vastaaminen on kestänyt pitkään. Kysyimme muovi-alan asiantuntijalta muovien ominaisuuksista ja saimme tietää, että polykarbonaatti saattaisi soveltua parhaiten ikkunaan lasin vaihtoehdoksi.
Polykarbonaattin teknisistä tiedoista ilmenee, että sen u-arvo (entinen k-arvo, eng. Thermal conductivity) eli lämmönläpäisykerroin 0,2 W/m °C eli varsin hyvä.
0,2 mm paksuinen muovi olisi kylläkin hyvin ohutta ikkunaan. Ikkunoissa käytettävä lasi on yleensä 3 mm paksuista. Polykarbonaattia on saatavilla 2–15 mm paksuisena.
Ikkunan lämpötaloutta ja energiatehokkuutta ei voi selvittää pelkällä U-arvolla, vaan siihen vaikuttavat muun muassa karmien ilmatiiviys (ilmanvuotoluku) ja lasiosan auringonsäteilyn kokonaisläpäisykerroin, eli g-arvo.
Linkeistä löytyy lisätietoja:

http://www.proplastik.fi/File/Soome/Makrolon%20UV.pdf
http://fi.wikipedia.org/wiki/L%C3%A4mm%C3%B6nl%C3%A4p%C3%A4isykerroin
http://fi.wikipedia.org/wiki/Ikkuna
http://www.kuluttajavirasto.fi/Page/eec882cf-c024-46ff-aad1-c044ef08f6a9...
http://www.motiva.fi/koti_ja_asuminen/vaikuta_hankinnoilla/ikkunoiden_en...

Kommentit (0)

Vastauksesi