Ikkkunoiden äänenvaimennus kerrostaloyhtiössä

Ikkkunoiden äänenvaimennus kerrostaloyhtiössä

Hei, kerrostaloasuntoni sijaitsee runsasliikenteisen valtatien varrella. Taloyhtiöön on tehty ikkunaremontti, jossa on käytetty tavallista paksumpaa lasia ikkunoissa, mutta liikenteen melu on paikoin silti häiritsevää. Haluaisin parantaa äänieristystä ainakin makuuhuoneen ikkunoiden osalta. Ikkunan kohdalla huoneessa on suuri syvennys ja syvä ikkunalauta. Millä keinoilla saisin parannettua äänieristystä koskematta vaihtamatta itse ikkunoita, jotka ovat ilmeisesti taloyhtiön omaisuutta? Ulkomaisissa ikkunakaupoissa myydään nimellä "acoustic window insert" sisälaseja, jotka laitetaan ikkunan sisäkarmin eteen ja ne vaimentavat entisestään melua. Myydäänkö vastaavalla idealla Suomessa vaimennusratkaisuja, ja mistä hintaluokasta suurin piirtein puhutaan?

3 vastausta
18.06.201621:46
75679
91

Jos kyseessä on omistusasunto, niin siihen syvennykseen voisi laittaa vielä yhden (tai useamman) lasin (paksu ja/tai laminoitu). Se vaatii karmin tekoa ja kiinnitystä aukkoon, joten vuokra-asunnossa tämä ei varmaankaan onnistu.

Hinnat selviää ikkunamyyjiltä. Hintaan vaikuttaa koko, lasi (paksuus,laminointi). Työn osuudesta saat kotitalousvähennyksen. Olisko noin tonnin per ikkuna, katso viimeisen linkin hintoja.

Jos taloyhtiön ikkunaan ei haluta (saa) tehdä muutoksia, niin tuskin niitä "acoustic window insert":tejä saa siihen äänitiivisti kiinni.

Kommentit (0)
18.06.201623:27
20578
62

Asunnon sisäpinnat kuuluvat osakkaan kunnossapitovastuulle, ulkopinnat asunto-osakeyhtiölle. Saat kiinnittää ikkunan sisäpintaan lisälasin - paitsi tietysti, jos olet vuokralainen. Sama rajaus ulko-ovissa.

"Ikkunoista katsotaan uloimman ikkunaruudun kuuluvan yhtiön korjausvastuun piiriin ja sisempien osakkeenomistajalle. Mikäli ikkunassa on useita laseja, kuuluvat kaikki sisemmät lasit osakkeenomistajan kunnossapitovastuulle. Ikkunan ulkopuitteen, sisäpuitteen ja karmin lahoviat kuuluvat yhtiön vastuulle ulkovaipan rakenteellisina vikoina, kuin myös karmin ulkopinnan ja ulkopuitteen ulkopuolen muu kunnossapito ja maalaus. Karmin sisäpuolen sekä sisä- puitteiden ja ulkopuitteen sisäpuolen muu kunnossapito ja maalaus kuuluvat puolestaan osakkeenomistajan vastuulle." (Asunto-osakeyhtiölain 78 § suomeksi käännettynä)

Kommentit (0)
19.06.201618:49
332
55

Malmin lentokentän lähialueella olevaan kiinteistöön vaihdettiin EI 30 EG luokan 16mm palonsuojalasit.

Arkkitehdin mainio oivallus sekä paloturvallisuuden puolesta, että äänenvaimennuksessa.

Ainoa ääni joka enää kuuluu huoneistoon, on ylilentävän pelastushelikopterin jytinä, kaikki muu ääni katosi. Kadulle on matkaa n. 40m jossa kulkevat myös risteyksestä kiihdyttävät linja-autot. Nykyään niistäkään ei kuulu ääntä.

Hakusanalla palonsuojalasi löytyy linkkejä

Kommentit (0)

Vastauksesi