Ihmisten "En oo näkevinäänkään" -asenne

Ihmisten "En oo näkevinäänkään" -asenne

Osaisitteko kertoa, että mikä ihme ihmisiä vaivaa, kun tapaa jossain (esim. kaupassa) niin ne eivät voi moikata ja ovat kuin eivät edes tuntisi vaikka olisivat jopa naapureita?

Ja sitten se kykenemättömyys jutella muutaman ihmisen kanssa yhtä aikaa.

Esim. Kävelen kaverini kanssa ostoskeskuksessa ja vastaan tulee ihminen, jonka me molemmat tunnemme yhtä hyvin. Hän moikkaa ja alkaa juttelemaan vain kaverilleni, kuin ei edes huomaisi minun olevan edes paikalla. Siis ei edes vilkaise merkiksi, että edes näkee minut vaikka tunnemme ihan yhtä hyvin. Siinä sitten tulee outo tunne, kun tuttu yht' äkkiä käyttäytyy kuin en edes olisi olemassa, kuin ei olisi koskaan edes nähnyt.

Tätä käyttäyttymistä vain ihmettelen o.O

Kiitoksia vastauksestanne!

 

Vastaus

Kanssakäymiseen kuuluu toki varautuneisuuttakin, mutta kaikki eivät usko, että silti kohtelias käytös kuuluisi asiaan. Kaikilla ei myöskään ole hyvät vuorovaikutustaidot. Esimerkkitapauksessasi kohteliaaseen käytökseen olisi kuulunut, että vaikkapa vain pään nyökkäyksellä osoittaa huomaavansa Sinunkin olevan paikalla.

 Entisaikaan yläluokan lapsia koulittiin hyviin käytöstapoihin, jonka seurauksena he sitten osasivat käyttäytyä hovikelpoisesti, tulivat pidetyiksi ja suosituiksi ja pääsivät elämässä eteenpäin. Rahvaan huonoja tapoja paheksuttiin, pidettiin sivistymättömyytenä. Hyvä käytös olisi edelleenkin eduksi esim. työelämässä ja ihmissuhteissa.

Kommentit (0)

Vastauksesi