Hyviä neuvoja: tv ja lisälaitteet?

Hyviä neuvoja: tv ja lisälaitteet?

Eläkeläistäti, tekniikan tuntemus nolla, suunnittelee yli 10-vuotiaiden tv:n ja lisälaitteiden vaihtamista uusiin. Jotta innokas myyjä ei onnistuisi tyrkyttämään tarpeettomia hankintoja, mitä voisi puolueettomasti suositella; mihin kiinnittää huomiota, mitä pitäisi osata kysyä? Kerrostaloalue, talo liittynyt kaapeliverkkoon jonka laskut tulevat nykyään Elisalta. Vanha kokoonpano: (1) taulu-tv, (2) digipääte, tallentaa 1 - 4 kanavalta kerrallaan, sisältää paikan kaapeli-tv-kortille, (3) dvd- ja vhs-soitin. Toiveina: tv jolla pääsee myös Yle Areenaan ilman erillisiä lisälaitteita; kaapeli-tv-tilaus edelleen (toivotut eurooppalaiset kanavat kuten SVT, ETV, Arte, 3sat jne.); kirjastosta lainattujen elokuva- yms. tallenteiden katselumahdollisuus (vhs-luukku käynyt tarpeettomaksi). Ei tarvitse olla markkinoiden halvin, kunhan on kohtuullisen helppokäyttöinen ja pitkäikäinen.

2 vastausta

Kysy.fi ei voi suositella laitteita. Kysyjän kannattaa ehkä käydä kirjastossa juttelemassa tietotekniikan vertaistukea tarjoavien Enter-opastajien kanssa. Enter ry opastaa kirjastojen lisäksi myös palvelutaloissa ja Kalliolan setlementtitalossa.

Kommentit (0)
03.10.201808:18
82180
55

Jos kotona on nettiyhteys, niin lainaelokuvien katselua *) ja ohjelmien tallennusta lukuunottamatta kysyjän toiveet täyttyvät Älytelevisiolla (Smart TV), joita löytyy kaikilta valmistajilta. Lainaelokuvia voi katsella siihen liitetyllä nykyisellä DVD-soittimella.

Smart TV:ssä on sisäänrakennettu YLE Areena (siis jos on nettiyhteys) ja CI-liitäntä, johon CA-modulin (kortinlukija) ostamalla saa kiinni nykyisen kaapeli-TV-kortin.

Ohjelmien tallennusta varten pitää lisäksi ostaa USB-tallennuslevy ja varmistaa, että ostettava TV osaa sinne tallentaa, suurin osa osaa.

Edellämainittu yhdistelmä on varsin helppokäyttöinen, kaikki yhdestä Smart TV:n kaukosäätimestä, ei muita erillisiä laitteita kuin nykyinen DVD-soitin ja USB-levyasema. Asennusvaiheessa voi tarvita apua, että osaa liittää laitteet oikeisiin liittimiin.

Vieläkin helpompi voisi olla Elisa Viihde (tai DNA TV, mutta jos jo on Elisa). Siinä TV voi olla mikä vain halvin (tai jopa nykyinen) ja Elisalta tulee 15cm x 15cm pikku laatikko, joka hoitaa Smart TV-osuuden ja siihen voi tilata haluamansa lisäkanavat (CI/CA/kaapelikorttia ei tarvita). Areenaan sillä pääsee myös ja Katsomoon & Ruutuun. Sekin vaatii nettiyhteyden, jonka voi tilata samalla. DVD:tä katseltaisiin kuten nykyisin erillisellä (nykyisellä) soittimella. Ohjelmien tallennus (2v ajaksi) sisältyy laitteeseen.

*) sekin onnistuu joissakin malleissa sisäänrakennetun DVD/BD-aseman avulla, mutta sellaisia laitteita on vähemmän ja erillinen soitin voisi olla järkevämpi ratkaisu. Nykyinen niin kauan kuin se toimii, mitä sitä turhaan uusimaan.

Kommentit (0)

Vastauksesi