Hyvät valelääkärit. Voiko aikuiselle, terveelle ihmiselle olla haittaa...

Hyvät valelääkärit. Voiko aikuiselle, terveelle ihmiselle olla haittaa...

Hyvät valelääkärit. Voiko aikuiselle, terveelle ihmiselle olla haittaa määrättömästä kofeiinista? Kun ei nyt oteta huomioon verenpainetta, sappikiviä, vatsahaavaa tai mitään näin tavanomaista tms.

Voiko liiasta kofeiinista saada vaikkapa kofeiinimyrkytyksen? Eli joutua turvautumaan lääketieteelliseen asiantuntija-apuun. Vrt. Jos vaikka rouskuttaisi kahvinpapuja määrättömästi.

ref.
Scho-Ka-Kola: "4 palaa Scho-Ka-Kolaa sisältää yhtä paljon kofeiinia kuin vahva espresso."

Tämä ei ole lääketiedettä, vaan elämän kemiaa.

Vastaus

Kofeiinin yliannostus on suhteellisen yleinen myrkytystapausten aiheuttaja. Kofeiinin aiheuttamat kuolemantapaukset ovat kuitenkin hyvin harvinaisia. Yliannostustapausten kuolinsyiksi on raportoitu muun muassa sydämen rytmihäiriöitä, sydänkohtauksia ja oksennukseen tukehtumisia. Kahvia juomalla kuolettavan yliannostuksen saaminen olisi hyvin vaikeaa, sillä sen saamiseksi olisi juotava vähintäänkin 42 kuppia kahvia yhdeltä istumalta. Myrkytysoireita välttääkseen kannattaa kuitenkin seurata mm. energiajuomien, lääkkeiden ja ja yrttivalmisteiden käyttöään, sillä jotkut niistä sisältävät suurempia määriä kofeiinia kuin kahvi.

Enemmän kofeiinin vaikutuksista:
http://www.tekniikkatalous.fi/kemia/voiko+liika+kahvi+tappaa/a569272
http://www.duodecimlehti.fi/web/guest/etusivu?p_p_id=dlehtihaku_view_art...
http://spcam.orion.fi/laakeluettelo/Tiedosto/POSINOVA(10805).html

Kommentit (0)

Vastauksesi