Hyvä Kirsti! 1970-luvulla meillä oli kirja nimeltään "Ihmeellinen maalari" -...

Hyvä Kirsti! 1970-luvulla meillä oli kirja nimeltään "Ihmeellinen maalari" -...

Hyvä Kirsti! 1970-luvulla meillä oli kirja nimeltään "Ihmeellinen maalari" - jos muistan oikein. Se oli tyttäreni lempikirja ja minkäkin pidin siitä paljon. En muista kirjailijan nimeä, mutta hän taisi olla virolainen... Kirjan piirrokset olivat ensin mustavalkoisia, mutta vähitellen sivut täyttyivät väreistä, se ihmeelinen maalari maalasi koko maiseman väreihin. Hieno lasten kirja. Sitten kirjamme katosi jonnekin. En ole löytänyt ko. kirjaa kirjakaupoista enkä kirpputoreilta. En tosin ole viimevuosina enää etsinutkään. Olisiko sinulla tietoa...?

Vastaus
07.02.201017:35
25592
71

Hei! Tämä vastaaja ei tosin ole Kirsti, mutta se tuskin vastausta pahentaa.

Osoitteesta https://fennica.linneanet.fi löytyvä Fennica-tietokanta kertoo, että teos nimeltä ”Ihmeellinen maalari” on ilmestynyt Kansankulttuurin kustantamana 1974. Kirjoittaja on virolainen Ellen Niit, kuvittaja Edgar Valter ja suomentaja Ursula Sinervo. Teoksen vironkielinen alkuteos on ”Suur maalritöö”. Tämä kuulostaisi kovasti etsimältäsi teokselta.

Valitettavasti edellä mainittua kirjaa ei löydy HelMet-kirjastojen kokoelmista, eikä Internetissäkään näyttäisi olevan sitä kaupan. Kirja on painettu Eestin sosialistisessa neuvostotasavallassa, mikä voi selittää, miksi kirjaa on hankala löytää. Antikvariaateista kirjaa voisi koettaa tiedustella, sillä läheskään kaikki antikvariaattien valikoimat eivät ole Internetissä näkyvillä. Antikvariaatteja löytyy esimerkiksi osoitteista http://www.tie.to/antikvariaatit/, http://www.antikvariaatit.net/sivutsuomi/tutustujaseniin.html ja http://www.antikka.net/antikka.asp.

Sen sijaan ”Ihmeellinen maalari” on lainattavissa Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kirjastosta tai Helsingin yliopiston humanistisen tiedekunnan kirjaston toimipisteestä Metsätalosta. Niiden yhteystiedot löytyvät osoitteista http://www.finlit.fi/yhteys/ksto_yht.htm ja http://www.helsinki.fi/kirjasto/keskusta/tutustu/toimipaikat.html#Metsatalo. Tarkemman saatavuuden voi tarkistaa osoitteesta https://helka.linneanet.fi. Mainituista kirjastoista lainaamiseen tarvitaan Helka-kortti, mutta sen saa henkilöllisyystodistuksella kuka tahansa yli 15-vuotias suomalaisen henkilötunnuksen haltija, jolla on osoite Suomessa. Tarkempia tietoja Helka-kortista löytyy osoitteesta https://helka.linneanet.fi/kortti.htm.

Ylen Elävästä arkistosta osoitteesta http://yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=6&ag=105&t=&a=8064 löytyy myös katkelmia Niitin kirjaan pohjautuvasta lastenmusikaalista.

Kommentit (0)

Vastauksesi