Homeisiin elintarvikkeisiin liittyen kerroitte, että "Homehtuneita...

Homeisiin elintarvikkeisiin liittyen kerroitte, että "Homehtuneita...

Homeisiin elintarvikkeisiin liittyen kerroitte, että

"Homehtuneita elintarvikkeita ei suositella syötäväksi, sillä useat homeet tuottavat vaarallisia homemyrkkyjä.
Vaikka tuotteessa olisi vain vähän näkyvää hometta ovat homerihmastot tai homemyrkyt levinneet jo koko tuotteeseen."

Miten asia on viinirypäleiden kanssa. Esim. yhdessä viinirypäletertussa on homeisia rypäleitä, niin ovatko kaikki rypäleet syötäväksi kelpaamattomia?

Vastaus

Kaikki viinirypäleet eivät suinkaan ole syötäväksi kelpaamattomia, vaikka erässä olisi homeisia. Mikäli yksittäisen rypäleen kuori on ehjä eikä rypäle näytä pahentuneelta, kuori on suojannut sitä. Sen sijaan esimerkiksi hillossa voi näkyä pinnalla vain pieni hometäplä, mutta koko purkillinen on pilalla. Viinirypäleisiin soveltuu sama kuin marjoihin: homehtuneet tai muuten pilaantuneet poistetaan, muut voi käyttää.

Marjojen käsittelystä esimerkiksi martat.fi-sivuilla: http://www.martat.fi/neuvonta/ruoka_ja_ravitsemus/ruokaohjeita/?x24855=273

Kommentit (0)

Vastauksesi