Holby Cityn hoitajien, lääkärien ja muun henkilökunnan työnjako ja oikea sairaalaelämä Englannissa?

Holby Cityn hoitajien, lääkärien ja muun henkilökunnan työnjako ja oikea sairaalaelämä Englannissa?

TV-sarjassa Holby City potilaita röntgeniin tai leikkaussaliin kuljettavat milloin lääkärit, milloin hoitajat tai vahtimestarit. Ja joskus hoitajat (ainakin joku konsultoiva hoitaja) tekee alustavan (?) diagnoosin. Tuntuu myös, että hoitajat "hoitavat" ja "hyysävät" potilaita paljon, ainakin enemmän kuin Suomessa - tuovat teetä ja auttavat sänkyyn ja taitavat tuoda sitä teetään myös omaisille. Tämä herätti kysymyksen, että millainen työnjako hoitohenkilökunnalla oikeasti on englantilaisissa sairaaloissa? Samoin kysymyksiä herättää se että sama hoitaja / lääkäri voi loikata osastolta leikkaussaliin ihan lennossa - ovatko enlantilaiset hoitajat / lääkärit noin hyvin erikoistuneita kaikkeen hoitotyöhön? Niin siis ymmärrän että sarja on fiktioita, mutta miten oikeassa elämässä

2 vastausta
10.12.201813:00
18621
26

Holby City on BBC:n sarja, ja BBC:llä on erityisiä työntekijöitä joiden tehtävä on varmistaa, että käsikirjoitukset joissa todentuntu on tärkeää, eivät esitä mitään todellisuudelle vierasta. Löysin liitteeksi erään tällaisen työntekijän tehtäväkuvauksen. Se sattuu oelmaan nimenomaan Holby City -sarjan käsikirjoitustyötä tekevan tutkijan tehtäväkuvaus. Siitä käy selvästi ilmi miten tarkasti tutkija selvittää taustoja varmistaksen että sarja esittää NHS-arkea todenmukaisesti. Paikka näkyy olevan vapaana juuri nyt.

Kommentit (1)
Rohkenen kuitenkin epäillä, että lääkäreiltä itseltään löytyvien aivokasvainten ... Rohkenen kuitenkin epäillä, että lääkäreiltä itseltään löytyvien aivokasvainten yms. tilastollinen todennäköisyys on todellisuudessa paljon alhaisempi kuin sarjassa - vähän niinkuin murhien määrä Midsomerissa.
10.12.2018 13:08 Telttu Ella 18621
17.03.202008:47
18621
6

Tässä vielä esimerkki siitä, miten muuttuva maailmantilanne vaikuttaa TV-sarjojen kuvauksiin: Holby City -sarjan uusiin jaksoihin lisätään nyt kiireellä viittauksia koronavirukseen ja ympätään ne puoli vuotta sitten kuvattuihin kohtauksiin. Videossa kerrotaan muista sarjoista, joissa tällaisia lisäyksiä on tehty jo paljon; Holby City -sarjassa tämän kerrotaan olevan uutta.

Kommentit (0)

Vastauksesi