Hmm..Onko (yleensäkin) yläaste ikäisillä vaikeeta tehdä aloite?Onko yleensäkin...

Hmm..Onko (yleensäkin) yläaste ikäisillä vaikeeta tehdä aloite?Onko yleensäkin...

Hmm..
Onko (yleensäkin) yläaste ikäisillä vaikeeta tehdä aloite?
Onko yleensäkin, että jos on suosittu tyttö tai poika niin "pitääkö" tyttö- tai poikaystävänkin olla suosittu tai no melkein suosittu koulussa?
Niin ja mitä pojat katsovat tytössä siis niinku ulkoisen vai sisäisen kauneuden vaiko luonteen?
Outoja kysymyksiä mut mietityttää vaan.. :D

Vastaus

Kysymyksesi eivät ole ollenkaan outoja. Rakkaussuhde on elämän tärkein suhde.

Nuorena ihminen ajattelee, että iän ja kokemuksen karttuessa aloitteen tekeminen käy helpommaksi. Paljastan karmean totuuden: se on vaikeaa kaikille. Kun osoittaa kiinnostuksensa, voi tulla hylätyksi. Ihastuksen kohteella on jo oma rakas tai hän ei vain syty juuri sinusta tai juuri nyt ei kenestäkään - elämässä on kaikenlaista. Mikään näistä syistä ei tarkoita, että sinussa olisi jotakin vikaa.

Yleensä seurustelukumppani valikoituu niin, että kumpikin on suunnilleen yhtä viehättävä ja suosittu. Nuorelle ystäväpiirin mielipide on erityisen tärkeä. Tosin moni etsii vielä keski-iässä nimenomaan edustavaa kumppania, varsinkin jos tarve "olla joku" on syystä tai toisesta voimakas. Iän myötä karttuu tavallisesti oivalluksia sekä omasta seksuaalisuudesta että sosiaalisuuden määrästä ja laadusta. Silloin alkaa olla vähemmän tärkeää, mitä muut ajattelevat kumppanista.

Kaikki miehet - yläasteikäisetkin - katsovat naisen ulkonäköä. Tämä on biologiaa. Miehen on löydettävä terve ja hedelmällinen nainen jälkeläistensä äidiksi. Evoluutiopsykologit huomauttavat kuitenkin, että persoonallisuus, äly, huumorintaju ja charmi vaikuttavat erittäin paljon kumppaninvalinnassa. Eroottisiin valintoihin vaikuttavat myös varhaiset tunnekokemukset eli lapsuudenkodin ilmapiiri ja suhde äitiin, isään ja muihin tärkeisiin ihmisiin.

Parisuhteen vaiheet: http://www.helistin.fi/?page=4385891&id=1306112. (Artikkelissa käsitellään myös seurustelukumppanin valintaan vaikuttavia tekijöitä ja niiden seurauksia.)
Mitä mies etsii naisessa: http://www.mtv3.fi/helmi/viikonvaihde/artikkeli.shtml/459472?viikonvaihd...

Kommentit (0)

Vastauksesi