Hiirivieraiden reviiri?Asustelen puolet viikossa vanhassa hirsirakenteisessa...

Hiirivieraiden reviiri?Asustelen puolet viikossa vanhassa hirsirakenteisessa...

Hiirivieraiden reviiri?

Asustelen puolet viikossa vanhassa hirsirakenteisessa talossa. Kun pakkaset kohta tulevat, on taas odotettavissa hiirivieraita (kotihiiriä). Yhdessä eläminen on hankalaa, mutta en haluaisi niitä tappaakaan. Nykyisin on tarjolla elävänä pyydystäviä loukkuja, mutta mitä kavereille pitäisi sen jälkeen tehdä, etteivät asetu naapureiden kiusaksi? Luin jostain, että kyyn reviiri on 2 km. Mikä mahtaa olla kotihiiren reviiri? Miten pitkälle ja minkälaisiin oloihin minun pitäisi pyydystetyt hiiret viedä, etteivät palaa takaisin?

Vastaus

Verkkolähteen perusteella hiiret kannattaa siirtää yli kilometrin päähän asunnosta. Varsinkaan talvella hiiriä ei saa päästää suoraan luontoon, sillä siellä ne menehtyvät nopeasti. Elinympäristöksi pitäisi tarjota paikka, jossa eläimillä on edes jonkinlaiset mahdollisuudet selviytyä. Näitä voivat olla esimerkiksi ladot, maatilojen ulkorakennukset ja kaatopaikat.

Hiirien kanssa voi myös yrittää elää yhdessä. Niiden liikkumista voi ohjailla tukkimalla kulkuväyliä ja mahdollisesti avaamalla uusia. Hiiret saa ruokinnalla helposti asettumaan sopivalle alueelle esimerkiksi kellariin, jossa ne aiheuttavat vähemmän harmia.

Lisää aiheesta:
http://www.tuuma.net/artikkelit/Sisaanmuuttajat.pdf
http://www.lemmikkitieto.fi/lemmikkitieto/elainlajit/hiiri
http://www.meidanmokki.fi/artikkeli/10-tapaa-torjua-hiiret

Kommentit (0)

Vastauksesi