High school sweethearts

High school sweethearts

Olen jostain syystä juuttunut amerikkalaisten hääohjelmien katseluun tv:stä. Jäi ihmetyttämään monien morsiamien tarinat siitä, miten ovat tavanneet sulhasensa jo highschoolissa. Tämä ei voi millään tavalla olla tavallista Suomessa, vai onko? Ja miksi? Miksi siellä mutta ei meillä?

Vastaus

Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2016 ensimmäisen kerran avioituneiden naisten ja miesten keski-iän nousu jatkui. Naisten keski-ikä nousi 0,2 vuotta ja miesten 0,3 vuotta edellisestä vuodesta. Ensimmäisen kerran avioliiton solmineiden naisten keski-ikä oli 31,4 ja miesten 33,7 vuotta. Toisen kerran avioituneiden naisten keski-ikä oli 44,8 ja vastaava miesten keski-ikä 47,6 vuotta.

Suomalaiset menevät melko myöhään naimisiin, joten yläkouluikäisenä solmitut suhteet eivät välttämättä kestä aikuisuuteen asti.

Avioitumiseen vaikuttavat kulttuuritekijät. Yhdysvalloissa avioitumisen keski-ikä on 28 vuotta. Naiset solmivat avioliiton keskimäärin 27 vuotiaina ja miehet 29 vuotiaina.

High School Sweetheart -kumppanit, jotka menevät nuorina naimisiin myös eroavat todennäköisemmin kuin myöhemmin naimisiin menevät. Kouluaikaisen seurustelukumpparin kanssa avioituminen edustaa n. 2 % kaikista avioliitoista, joten eipä tilastollisesti voida puhua kovin yleisestä ilmiöstä.

Pahoittelen vastauksen viivästymistä.

Kommentit (0)

Vastauksesi