Hidastunut tietokone

Hidastunut tietokone

Tietokoneeni on muuttunut niin hitaaksi, että sillä ei oikein tee enää mitään. Auttaako, jos palautan tehdasasetukset? Koneella ei ole mitään niin tärkeää, että minua haittaisi tietojen katoaminen. Minulla on myös käyttöjärjestelmä cd:llä, mutta tiedän, että siihen tarvitaan jokin lisenssi? Tarvitseeko minun siis ostaa se vai onko se jossakin koneessani?

Vastaus

Hei,

jos tietokoneen laitteistossa ei ole vikaa, se nopeutuu huomattavasti jos asennat käyttöjärjestelmän uudelleen.

Yleensä ainakin Windows-tietokoneeseen asentuu vuosien varrella monenlaista turhaa järjestelmää hidastavaa ohjelmistoa ja "puhtaalta pöydältä aloittaminen" asentamalla käyttöjärjestelmä uudelleen poistaa nämä hidastavat tekijät. Toki monien muiden ohjelmien uudelleenasentaminen saattaa olla aikaavievä prosessi, mutta joskus ainoa vaihtoehto jos kone on hidastunut käyttökelvottomaksi.

Omistat käyttöjärjestelmälle yhden lisenssin joka tarkoittaa sitä että se voi olla asennettuna yhdelle koneelle samanaikaisesti.  Jos käyttöjärjestelmän asennuslevy on tallessa eikä sitä ole asennettu eikä asenneta toiselle koneelle voit vapaasti asentaa sen uudelleen. Toki ennen uudelleenasennusta kannattaa tarkistaa ettei tietokoneessa ole viruksia tai muuta haittaohjelmistoa.

Kommentit (0)

Vastauksesi