Henkilötunnus

Henkilötunnus

Voiko jollakin olla samanlainen henkilötunnus kuin mulla mutta vain eri "välimerkki" eli jos mulla on A niin voiko jollain toisella olla muuten sama mutta vain viiva mun A:n tilalla?

Vastaus

Periaatteessa näin voisi olla, mutta käytännössä tuskin on. Tämän toisen henkilön täytyisi silloin olla tasan sata vuotta kysyjää vanhempi ja samaa sukupuolta. Suomen vanhin ihminen on tiettävästi 110-vuotias.

Kommentit (1)
Kysymyksessä ei käynyt ilmi, oletettiinko, että se viivatunnuksellinen henkilö olisi e... Kysymyksessä ei käynyt ilmi, oletettiinko, että se viivatunnuksellinen henkilö olisi elossa, vaikka tietysti voidaan ajatella, että "olla olemassa" tarkoittaa automaattisesti elossaolevia. Arkistoissa ja asiakirjoissa saattaa ehkä teoreettisesti ajatellen esiintyä laskennallisesti tällaisia henkilöitä, mutta heidän tietojensa näkyminen toisille olisi kyseenalaista, todella satunnaista, kun sukututkimustarkoituksiinkin avatut, digitoidut henkilötiedot koskevat 1800-luvun loppukymmeninä syntyneitä henkilöitä. Sukuselvityksessä ehkä voisi olla osumia, jos vaikka oltaisiin vaihtamassa sukunimeä suvussa aiemmin käytetyksi, ja siksi pitäisi todistaa, että esitetty nimi on ollut suvulla käytössä lain vaatiman ajan puitteissa - toki tuuripeliä. Perimysoikeuden selvittämisessä ehkä, jos jonkun suvulla olisi jakamattomia kuolinpesiä edellisten sukupolvien takaa - tiedän tapauksen, jossa oli kolmen sukupolven takainen perinnönjako tekemättä, mutta siinä ei ajateltu tunnuksia, vaan kiroiltiin sitä, että asiat oli jätetty hoitamatta.
15.8.2018 11:47 Lahja Kotka 20493

Vastauksesi