Henkilökortti - EU ajokortti - Kansainvälinen ajokortti

Henkilökortti - EU ajokortti - Kansainvälinen ajokortti

Minulla on luottokorttimallinen Eu ajokortti ilmeisestikin n.s. "1998 - mallia".On nykyisin olemassa kuvallinen henkilökortti.jota minulla ei ole.Onko minulla oltava molemmat,jotta voin huolettomasti (asiakirjojen osalta) ajaa autolla ulkomailla?Eikö EU ajokortti kelpaa henkilöllisyystodistuksena? Entäpä sitten kansainvälinen ajokortti,onko se pätevä henkilöllisyystodistus missään ja kysyykö poliisi asiakirjoja ja tarkkojakin perusteluja sekä selontekoja sen tarpeesta? Vai voiko sen saada halutessaan kuka tahansa?

Vastaus

Hei!

Esimerkiksi Euroopan Unionin virallisilla Internet-sivuilla todetaan, että ajokortit eivät kelpaa virallisina matkustusasiakirjoina tai henkilöllisyystodistuksina. Näin ollen virallisia henkilöllisyystodistuksia ovat viranomaisten myöntämä passi tai virallinen henkilökortti. Esimerkiksi valtiokonttorin Suomi.fi-sivustolla on koottuna lisätietoa henkilökortista ja passista sekä näiden hakemisesta.

Tietoa kansainvälisestä ajokortista ja sen hakemisesta saa Autoliiton Internet-sivuilta (linkki alla). Kansainvälisen ajokortin lisäksi oma kansallinen ajokortti on aina oltava myös mukana matkalla; kansainvälinen ajokortti on kansallisen ajokortin virallinen, maailman valtakielille tehty käännös. Autoliiton nettisivun mukaan kansainvälistä ajokorttia on olemassa kahta erilaista mallia, ja riippuu kohdemaasta, kumpaa mallia kansainvälisestä ajokortista tarvitaan, tai vaaditaanko kansainvälistä ajokorttia ylipäänsä kohdemaassa. Tietoja näistä eri maissa tarvittavista kansainvälisen kortin tyypeistä löytyy myös Autoliiton sivuilta alla olevasta linkistä. Eu-maissa myönnetyt ajokortit ovat kuitenkin ajokorttidirektiivin nojalla voimassa toisissa EU-maissa.

 

 

Kommentit (0)

Vastauksesi