Hemostaattinen neste

Hemostaattinen neste

Moi! On olemassa apteekissa myytäviä hemostaattisia tyynyjä, jotka haavan päällä hyydyttävät verenvuodon. Itse hyydytän nenäverenvuodon tyynyn pikku palasessa sieraimessa. Liekö olemassa samaa ainetta esim. spraypullossa tai liinoina, ehkä ohuina teippeinä? Olisi kätevää retkillä, verstaissa jne.

2 vastausta

Ainakin jotkut verkkokaupat mainostavat hemostattisia spraytuotteita. Kysy.fin vastaajalla ei ole lääketieteellistä koulutusta eikä hän osaa arvioida sitä, kuinka toimivia nämä tuotteet ovat. Asiaa kannattaa tiedustella apteekista.

Kommentit (0)
02.10.201822:06
27508
42

Apteekeissa oli joskus parikymmentä vuotta sitten pienessä ruskeassa lasipullossa myytävää vanua, jota voi korkkiin kiinnitetyllä muovisella "tikulla" poimia sopivan tupon ja sujauttaa sieraimeen. Sen kanssa tietysti piti olla varovainen, ettei tunkenut liian syvälle. Ehkäpä se siitä syystä poistettiinkin markkinoilta. Toisinaan teippasin tupon sormeen, kun oli puukko lipsahtanut. Oli tehokasta. Pulloon oli merkitty viimeinen käyttöpäivä, ja koska nokka oli taas kerran poltettu, pääsin vaivastani joksikin aikaa, ja heitin pullon pois sen vanhennuttua.

Kysyin tuotetta 2014 kymenlaaksolaisesta apteekista, eivät olleet koskaan kuulleetkaan, ja sanoivat, että mitään sellaista tai vastaavaa ei ole saatavissa. Ilmeisesti jotain korvaavaa tuotetta on sittemmin saatu, hyvä niin.

Netissä näyttää olevan tietoja jauheena tai siteenä myytävästä tuotteesta. Näyttää siltä, että ainakaan Celoxia ei saisi apteekista. Hammashoitopuolelta löytyy itsestään sulavia tuotteita, mutta sellaisestahan ei ollut kyse.

Kommentit (0)

Vastauksesi