Helsingin Sanomat esitteli tänä keväänä (huhtikuu ?) suojeltavina olevia...

Helsingin Sanomat esitteli tänä keväänä (huhtikuu ?) suojeltavina olevia...

Helsingin Sanomat esitteli tänä keväänä (huhtikuu ?) suojeltavina olevia puutaloja Helsingistä. Eräs taloista sijaitsi Merimiehenkatu 10:ssä. Sen on piirtänyt E. Sihvola, valmistui 1886.
Kuka tuon talon omisti 1.1.- 30.5.1913 ? Jos omistaja löytyy, löytyykö myös hänen arvonsa tai ammattinsa?Oliko talo ainoastaan tavallisessa asuinkäytössä ?

Vastaus

Olimme yhteydessä Helsingin kaupunginarkistoon tämän kysymyksen tiimoilta ja siellä arveltiin, että vastaus kysymykseen voisi hyvinkin löytyä sieltä. Arkistossa on käytettävissä mm. tonttihistoriallinen kortisto. Siitä voi nähdä tontin omistajan, joka saattaa olla sama henkilö kuin tontilla sijainneen kiinteistön omistaja. Henkikirjoissa on joskus merkitty talon omistajan kohdalle "ägare", jos hän on asunut omistamassaan talossa. Lisätietoja voi selata poliisilaitoksen osoiterekisteristä, josta henkilöitä voi etsiä nimen mukaan. Siitä selviää mm. arvot, ammatit, syntymäajat ja asuinpaikat. Asiaa voi mennä itse tutkimaan Kallion virastotalossa sijaitsevaan kaupunginarkistoon (Eläintarhantie 3 F, puh. 310 43571, http://www.hel.fi/hki/tieke/fi/Kaupunginarkisto). Henkilökunta neuvoo ja opastaa mielellään lähteiden käytössä.

Kommentit (0)

Vastauksesi